Medi-Mere opnieuw hoofdsponsor 30 van Almere, gratis Kids Runs terug op programma

 In Geen categorie

Met groot genoegen maakt de Almeerse organisatie Start2Finish bekend dat huisartsenpraktijk Medi-Mere opnieuw hoofdsponsor zal zijn van De 30 van Almere. Na een succesvolle en jarenlange samenwerking hebben beide partijen elkaar gevonden in een nieuwe overeenkomst. ,,En alsof dat nog niet mooi genoeg is, maakt Medi-Mere het ook dit jaar weer mogelijk voor kinderen om gratis mee te doen aan de Kids Runs”, aldus organisator Jefry Visser. ,,Dat vinden we geweldig.”

Die Kids Runs gaan over 1 en 2 kilometer en vormen op 27 september, de dag dat De 30 van Almere op het programma staat, de opening van het evenement. Inmiddels is de (gratis) inschrijving geopend. ,,We krijgen veel vragen van ouders of zij, net als voorgaande jaren, met hun kinderen mogen meelopen. Ja, dat mag, maar gezien alle maatregelen die noodzakelijk zijn om ons evenement tot een succes te maken, zal dat dit jaar wel een beetje anders gaan. Ouders mogen niet mee in het startvak, maar kunnen zich melden bij een verzamelpunt, waarschijnlijk zo’n honderd meter ná de start. Daarnaast moeten ouders afstand houden van andere ouders. Ze mogen wel mee over de finish, om samen met hun kinderen de sportieve prestatie te vieren.”

Eerder werd al bekend dat De 30 van Almere op 27 september zou plaatsvinden en weer over de gebruikelijke afstanden voert: 30 kilometer, 21.1 kilometer, 10 kilometer en 6 kilometer. Ondanks dat de start- en finishlocatie is veranderd – dit jaar niet vanaf de topsporthal maar vanaf de IJmeerdijk ter hoogte van het Almeerderstrand – blijft de route gelijk aan die van vorig jaar. Daarnaast gelden er dus verschillende maatregelen om het evenement, met het oog op het coronavirus, veilig te laten verlopen. In dit artikel kon je daar alles over lezen.

Vorig jaar stonden er, ondanks het slechte weer, bijna 900 deelnemers aan de start van De 30 van Almere. Een uitgebreid wedstrijdverslag van die editie lees je hier. De inschrijving voor De 30 van Almere is geopend en vindt plaats via de website van het evenement.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.