Wind en regen slaan deelnemers De 30 van Almere niet uit het veld: kleine 900 deelnemers spreken van ‘heroïsche editie’

 In Geen categorie

De weersvoorspellingen waren op voorhand niet ideaal en in het land werden er tientallen evenementen geannuleerd. Bij de 30 van Almere werd wél gewoon gelopen en ondanks de regen en wind ging dat de deelnemers – met een totaal aantal lopers van ongeveer 900 bleek de wedstrijd opnieuw gegroeid – uitstekend af. Na afloop spraken zij dan ook nagenoeg unaniem over een ‘heerlijke, gezellige en vooral goed georganiseerde wedstrijd’.

Na afloop sprak één van de deelnemers, Arno Ridderbos, bijvoorbeeld lovend over De 30 van Almere. ,,Net als voorgaande jaren weer een heerlijke loop en top georganiseerd. Hulde voor de vrijwilligers die ondanks weer en wind bleven staan. Zonder deze bikkels hebben wij niet zo lekker kunnen lopen.” Hindrik Kruizinga, die aan de start stond van de halve marathon, sluit zich daar volledig bij aan. ,,Super vrijwilligers en ook blij met de opvang binnen in de topsporthal. Het was een mooi parcours en een heerlijke 21 kilometer.”

‘Extra trots’

Misschien nog wel mooier waren de onderonsjes die veel van de lopers onderweg met elkaar hadden, bijvoorbeeld tijdens een harde hoosbui. ,,Dan lopen we hier toch maar, hè. En eigenlijk valt het allemaal best mee. Met deze loop bereid ik me uitstekend voor op de marathon van Amsterdam – die over drie weken plaatsvindt – en dan maakt een beetje regen en wind me niet uit hoor”, sprak één van de deelnemers van de 30 kilometer, de hoofdstafstand van de dag. ,,Vanavond op de bank mijn beentjes omhoog en gezien deze omstandigheden ben ik dan heus wel een beetje extra trots.”

Mooie prestaties

Ondanks het weer werden er overigens nog steeds prachtige prestaties neergezet. Zo werd de 30 kilometer gewonnen door Peter Wielaard, die slechts 1:48:48 voor zijn wedstrijd nodig had. Wout van den Boom volgde met een tijd van 1:54:35 als tweede en Rene Bremer maakte, met een finishtijd van 1:56:17, het podium bij de mannen compleet. Bij de vrouwen een prachtige overwinning voor Laura Hermans, die met een tijd van 2:03:01 ook nog eens als negende overall finishte. Moniek van Lieshout pakte bij de vrouwen het zilver en had 2:09:12 voor haar 30 kilometer nodig. Niet ver daarachter kwam Monique Fibbe als derde vrouw over de finish: zij volbracht de wedstrijd in een tijd van 2:11:24.

De halve marathon, dit jaar nieuw als afstand, werd bij de mannen gewonnen door titelverdediger Dennis de Knijff die vorig jaar de 20 kilometer op zijn naam schreef. Na 1:17:38 pakte hij vandaag de overwinning. Bij de vrouwen was het Femke Boddeke-Vossepoel die er met die eer vandoor ging. Zij deed 1:27:56 over haar race en pakte, net als de winnares bij de 30 kilometer, een 9e overall klassering. Bij de 10 kilometer was er één man oppermachtig: John van Dijk pakte het goud in een tijd van 37:21. Ana Sofia Kukutschka toonde zich met een eindtijd van 40:58 de snelste vrouw op deze afstand en werd bijzonder knap zesde overall.

Alle uitslagen van De 30 van Almere zijn hier te vinden.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.