DUIN Triathlon & Duathlon vormt in 2020 openingswedstrijd Eredivisie, 1eDivisie en 4eDivisie

 In Geen categorie

Het begint inmiddels een beetje traditie te worden want ook volgend jaar – 2020 – vormt DUIN Triathlon & Duathlon weer de openingswedstrijd voor de hoogste wedstrijden binnen Teamcompetities. Niet alleen de Eredivisie en 1eDivisie trappen dan met een Team Time Trial af in Almere, want ook de 4eDivisie zal dan de eerste wedstrijd volbrengen.

Net als dit jaar – 2019 – wordt er op zondag 24 mei 2020 voor de Eredivisie en 1eDivisie een Team Time Trial met individuele kwalificatie gehouden bij DUIN Triathlon & Duathlon. In de ochtendserie strijden atleten dus individueel om een zo snel mogelijke tijd, die vervolgens bij elkaar wordt opgeteld en gemiddeld zodat er een tijd voor alle teams komt uitgerold. Deze tijd is dan bepalend voor de startvolgorde in de middag, wanneer de Team Time Trial wordt gehouden. De 4eDivisie Noord en 4eDivisie Zuid, die dus ook tijdens DUIN Triathlon & Duathlon in actie komen, zullen ook een Team Time Trial doen, maar werken in de ochtend geen individuele kwalificatie af.

Wedstrijdleider Jefry Visser benadrukt namens organisator Start2Finish nog maar eens het belang van de komst van Teamcompetities. ,,De Eredivisie trekt de beste atleten van Nederland aan en je hebt het dan dus ook over de meest spannende, meest spectaculaire races van Nederland. In de divisies daaronder ligt het niveau misschien íets lager, maar is spanning en spektakel nog steeds gegarandeerd. Dat maakt het niet alleen leuk voor de atleten zelf, maar zeker ook voor de mensen langs de kant. Niet voor niets worden deze wedstrijden altijd enorm goed bekeken.”

Naast bovenstaande races zullen er tijdens DUIN Triathlon & Duathlon natuurlijk ook weer vele open races zijn, ideaal geschikt voor recreanten. Het gaat hierbij om zowel triathlons als duathlons over diverse afstanden. Binnenkort wordt het volledige programma bekendgemaakt.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.