Uitverkochte Halloween Run angstaanjagend succes: ‘Ik heb in mijn broek geplast van angst’

 In Geen categorie

Het is niet niks: zó hard schrikken dat je van angst in je broek plast. De deelneemster bij wie het gebeurde tijdens de Halloween Run kon er na afloop gelukkig hard om lachen. ,,Ik vond het zo eng. Het gebeurde gewoon.” Vanzelfsprekend was ze niet de enige loper die doodsangsten uitstond tijdens de engste run van Nederland. Ruim vijfhonderd deelnemers – de Halloween Run was dit jaar uitverkocht – legden het parcours van vijf kilometer af en kwamen daarbij tientallen horrorfiguren en schrikeffecten tegen.

Het begon al meteen goed toen de deelnemers bij de start direct een donkere stadsbus, midden op het Globeplein in Almere Buiten, door moesten. In het donker, niet wetende wat daar ging gebeuren. ,,En het ergste is”, vertelt één van de deelnemers, Mark de Boer, ,,dat je gewoon weet dat er iets gaat gebeuren. En tóch schrik je je kapot als er dan ineens zo’n acteur, uitgedost in een of ander horrorpak, opstaat en begint te krijsen. Ja, hart in mijn keel”, voegt hij er lachend aan toe.

Na de stadsbus volgden onder andere een ‘verlaten’ en eveneens donkere parkeergarage en een stadspark vol met figuren die je liever niet zou tegenkomen. ,,Heb je die twee ‘nonnen’ zien staan”, vroeg een meisje aan haar vriendin. ,,Ergens naast die bosjes. Ik geloof niet dat ik vaak zo hard heb gesprint. Ik weet niet waarom ik me voor deze Halloween Run heb ingeschreven, hoor.” Een paar seconden later vervolgt ze desgewenst. ,,Jawel, dat weet ik natuurlijk wel. Ik hou van Halloween én ik hou van hardlopen. Heel tof om dat dus met elkaar te combineren”, spreekt ze terwijl ze haar eigen zombiepak nog maar eens rechttrekt. ,,Volgend jaar ben ik er sowieso bij. Ik vond hem dit keer namelijk enger dan vorig jaar.”

Heel gek is dat overigens ook niet, want volgens Jefry Visser van organisatie Start2Finish is dat natuurlijk precies de bedoeling van dit evenement. ,,Ieder jaar proberen we te vernieuwen en dat betekent dus ook dat alle deelnemers nooit kunnen weten waar en wanneer de acteurs opduiken. Heel gaaf om te zien dat we dit jaar helemaal uitverkocht waren. Er kon geen deelnemer meer bij.”

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.