Giant MTB Race & Van der Linde Cross Duathlon geannuleerd: ‘Onzekerheid biedt geen basis voor gaaf event’

 In nieuws

Het is een bittere pil om te slikken, maar de eerste editie van De Giant MTB Race & Van der Linde Cross Duathlon, die gepland stond voor 13 maart, zal geen doorgang vinden. Atleten die al stonden ingeschreven, krijgen verschillende opties ter compensatie.

Volgens Start2Finish-organisator Jefry Visser is er van alles geprobeerd om een succes van het event te kunnen maken, maar werd dat erg lastig in deze tijd van constante COVID-onzekerheid. “Atleten hebben de afgelopen periode lang gewacht met inschrijven, omdat er constant angst was dat wedstrijden zouden worden afgelast. Daarbij merken we ook dat de inschrijvingen dus ver achterblijven ten opzichte van ‘normale’ jaren. Met dit veel lagere aantal deelnemers dat zich nu heeft ingeschreven, lijkt het ons onmogelijk om een mooi event neer te zetten, waarbij gezelligheid en een toffe sfeer centraal staan. Dat is bij al onze events het enige doel; wedstrijden organiseren die atleten zich nog lang herinneren. Omdat we denken dat we dat nu niet kunnen realiseren, hebben we helaas besloten de Giant MTB Race & Van der Linde Cross Duathlon te cancelen. Natuurlijk hebben we dat besluit genomen in samenspraak met alle betrokken partijen.”

Volgens Visser ligt de focus van organisator Start2Finish nu des te meer op de overige events die op de kalender staan. Zo organiseert Start2Finish op 16 april de Tri2one Tijdrit Almere, op 28 mei TRI Almere en later dit jaar ook nog De Halloween Run en De 30 van Almere. “We zetten daar nu vol op in en kunnen niet wachten om daar alle enthousiaste atleten weer te zien.”

Opties voor ingeschreven atleten:

Stond jij ingeschreven voor de Giant MTB Race & Van der Linde Cross Duathlon? We bieden je dan drie opties:

-Je kunt je inschrijving kosteloos doorzetten naar de Tri2one Tijdrit Almere op 16 april 2022.

-Je kunt meedoen aan het Open NK Duathlon op 16 april 2022: je betaalt dan het inschrijfgeld minus het bedrag dat je al betaald hebt voor de MTB Race & Van der Linde Cross duathlon. Daarbij krijg je ook nog eens tien procent éxtra korting.

-Je krijgt je betaalde inschrijfbedrag volledig terug en doet niet mee aan een andere wedstrijd.

KLIK HIER OM JOUW KEUZE DOOR TE GEVEN.

We begrijpen dat dit bericht een vervelende verrassing kan zijn. Natuurlijk balen wij er zelf ook van. Gelukkig kunnen we jullie bovenstaande opties aanbieden en zien we elkaar hopelijk snel bij onze volgende events!

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.