30 van Almere: maatregelen rondom corona

 In nieuws

Met nog een kleine maand te gaan tot De 30 van Almere, kijken wij alvast enorm uit naar dit mooie hardloopevenement. Natuurlijk doen we er ondertussen alles aan om De 30 van Almere goed en veilig voor iedereen te laten verlopen en met het oog op het coronavirus, heeft dat nogal wat voeten in de aarde. Via dit artikel brengen we je alvast op de hoogte van een aantal belangrijke maatregelen die we hebben getroffen. We sluiten het niet uit dat daar nog nieuwe maatregelen aan worden toegevoegd en ruim voor het evenement krijg je nog een duidelijk overzicht via onze website en de deelnemersinformatie.

-We roepen atleten op om geen publiek mee te nemen. Daarnaast geldt uiteraard de anderhalve meter afstand-regel.

-We hanteren diverse startgroepen, met maximaal 100 deelnemers per startgroep

-Na het ophalen van je startnummer, ga je direct een afgesloten startvak in. Dit startvak kun je dus niet meer verlaten tot de start

-Ook in het startvak houden we anderhalve meter afstand van elkaar. Via markeringen is duidelijk aangegeven waar je kunt staan. Er is voldoende plek om voldoende afstand te houden

-Omdat (daardoor) niet iedereen tegelijkertijd met het startschot kan starten, hanteren we netto-tijden bij het bepalen van de uitslag.

-Qua drankposten verandert er niks ten opzichte van vorig jaar: op onze website (en later in de deelnemersinformatie) vind je per drankpost wat er wordt aangeboden.

-Na de finish verzoeken we deelnemers direct naar huis te gaan. Er zijn dus ook geen douches. Zo beperken we de risico’s.

We begrijpen dat bovenstaande maatregelen ons evenement er niet leuker/gezelliger op maken. Maar veiligheid en gezondheid staan voorop en zijn het allerbelangrijkst. Na afloop wacht er uiteraard wel een prachtige medaille bij de finish!

Lees ook eens deze:

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.