30 van Almere introduceert marathonafstand: ‘Vanwege het wegvallen van veel wedstrijden willen we deze mogelijkheid aanbieden’

 In nieuws

Met veel van de najaarsmarathons die worden gecanceld wegens het coronavirus, heeft Start2Finish besloten om juist een marathonafstand aan De 30 van Almere toe te voegen. Waar dit hardloopevenement – dat jaarlijks door circa duizend lopers wordt bezocht – zich de afgelopen jaren altijd focuste op de 30, 21 en 10 kilometer, komt er dit jaar dus een 42.2 kilometer bij.

Zoals eerder al aangekondigd (https://start-2-finish.nl/30-van-almere-maatregelen-rondom-corona/) zal De 30 van Almere sowieso een ander karakter krijgen door alle coronamaatregelen die er worden getroffen, maar nu kunnen dus ook de echte ‘kilometervreters’ op 27 september terecht voor een marathon in en rondom Almere. Tijdens deze klassieke afstand leggen deelnemers vier rondes van ruim tien kilometer af, waarbij je niet alleen door de jongste wijk van Almere loopt (DUIN), maar ook langs het Almeerderstrand, over de Gooimeerdijk en door het Kromslootpark. Met andere woorden: stad en natuur worden perfect afgewisseld en houden het parcours leuk en divers.

,,Er zijn ontzettend veel hardlopers die maandenlang hebben getraind om in het najaar een marathon te kunnen lopen”, legt wedstrijdleider Jefry Visser uit. ,,Wij zijn zelf ook allemaal sporters en begrijpen als geen ander hoe vervelend het is dat je, juist na al die maanden voorbereiding, dan niet aan de bak mag tijdens een wedstrijd. Die mensen willen we graag tegemoet komen en de mogelijkheid geven toch hun 42 kilometer in wedstrijdverband af te leggen. Gelukkig hebben we een mooie manier gevonden om dat veilig en ‘coronaproof’ te doen.”

De inschrijving is per direct geopend en verloopt via de website van De 30 van Almere: https://registration.mylaps.com/30-van-almere/

Lees ook eens deze:

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.