Start2Finish presenteert twee nieuwe events: MTB Race & Cross Duathlon

 In nieuws

Een uitdagend en Wereldkampioenschap-waardig parcours, toffe singletracks, veel klimmen en dalen: dat typeert kort gezegd de twee nieuwe events van Start2Finish. Op 14 maart 2021 staan een gloednieuwe MTB Race én een Cross Duathlon op de kalender. Strijdtoneel: de Kemphaan én Braambergen en daarmee grote gedeeltes van het parcours dat in september ook tijdens het WK Cross Triathlon wordt gebruikt. “Uitdagender ga je het niet krijgen.”

“En dat is prachtig”, legt wedstrijdleider Jefry Visser uit. “2020 was natuurlijk een gek jaar, met veel wedstrijden die gecanceld werden. Des te leuker om er in 2021 weer volle bak tegenaan te gaan en af te trappen met deze wedstrijd in de natuur. We zagen de afgelopen maanden al veel cross-atleten trainen op en rondom Braambergen, dus wat ons betreft wordt het tijd om voor het eerst te kijken wie er het beste uit de voeten kan op dit parcours.”

Verschillende afstanden/disciplines

Bij de Cross Duathlon Sprint zal dat gaan over 4 kilometer hardlopen, 11 kilometer mountainbiken en nog eens 2 kilometer hardlopen, terwijl de Cross Duathlon Kwart met 6 kilometer hardlopen, 22 kilometer fietsen en 3 kilometer hardlopen nog wat langer en dus uitdagender is. Daarnaast zijn er kinderafstanden en wordt er een MTB Race georganiseerd, waarbij deelnemers – afhankelijk van hun leeftijd – tussen de 20 en 45 minuten los mogen op Braambergen, plus nog een afsluitende ronde. “Zo is er voor iedereen wat wils en kunnen atleten van alle niveaus meedoen. We maken er een gezellig event van, maar zeker ook de prestatiegerichte atleet die zich wellicht al wil voorbereiden op het WK in september, is welkom. Het parcours is technisch en pittig, dus het wordt sowieso een toffe uitdaging voor alle deelnemers.”

Inschrijving open, coulant qua restitutie

De inschrijving is per direct geopend. Logischerwijs kan Visser het zich voorstellen als atleten het wellicht niet aandurven om zich in te schrijven, omdat ze bang zijn dat de events onverhoopt niet doorgaan en ze dan hun geld kwijt zijn. ,,Juist daarom hebben we een speciale actie, vooral ook omdat wij niet kunnen voorzien hoe de situatie in maart zal zijn. We hebben goede hoop en verwachtingen, maar door corona is niks helemaal zeker. Alle deelnemers die zich nu al inschrijven, krijgen hun inschrijfgeld minus vijf euro administratiekosten terug als de MTB Race en Cross Duathlon niet doorgaan. Of ze mogen ervoor kiezen om kosteloos door te schuiven naar een volgende editie. Maar voor nu gaan wij er gewoon vanuit dat we in maart met elkaar kunnen gaan genieten van deze gave wedstrijd.”

Alle informatie vind je op de website. Daar kun je je ook direct inschrijven.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.