30 van Almere verhuist naar Almere-Buiten: ‘Nieuwe locatie met meer uitbreidmogelijkheden’

 In nieuws

Waar De 30 van Almere ieder jaar meer deelnemers trekt en dus ook populairder wordt, heeft organisatie Start2Finish gezocht naar een nieuwe locatie die meer uitbreidmogelijkheden biedt. “Die hebben we gevonden in Almere-Buiten”, aldus eventmanager Arjan Schilder. Op 31 oktober om precies te zijn, een dag nadat Almere-Buiten op 30 oktober in het teken staat van de Halloween Run, die ook door Start2Finish wordt georganiseerd.

 

“Dat betekent dus dat we een heel weekend kunnen genieten van prachtige loopevenementen, in en rondom het centrum van Almere-Buiten”, vervolgt Schilder zijn verhaal. “De 30 van Almere is altijd al één van onze grootste en populairste events geweest, terwijl de Halloween Run echt om gezelligheid en fun draait: echt een run voor het hele gezin, van jong tot oud. Dat we deze twee wedstrijden nu in eenzelfde weekend en op een zelfde locatie onderbrengen – zij het verspreid over twee dagen – voelt goed. De 30 van Almere is tenslotte ook een evenement voor zowel de ervaren en gevorderde loper, als voor de beginnende atleet.”

 

De 30 van Almere vond de afgelopen jaren steevast plaats vanuit de Topsporthal in Almere-Poort, met uitzondering van de afgelopen editie die vanwege corona-maatregelen uitweek naar een locatie op steenworp afstand. “Hoe mooi en goed die locatie ook was, tegelijkertijd merkten we ook dat het tijd was voor een nieuwe stap. We hebben nu een prachtig parcours uitgezet, dat niet alleen door het centrum van Almere-Buiten loopt, maar ook door de natuur van de Oostvaardersplassen.”

 

De Halloween Run vindt plaats op 30 oktober en start om 17:00 uur. Vanaf dan kunnen deelnemers genieten van een KidsRun, een 2.5 of een 5 kilometer. Een dag later – 31 oktober – staan er bij De 30 van Almere een 1, 2 , 5, 10, halve marathon en 30 kilometer op het programma.

 

Inschrijven voor De 30 van Almere kan hier

Inschrijven voor De Halloween Run kan hier

 

Meer informatie over De 30 van Almere – zoals starttijden en andere informatie – vind je hier

 

Meer informatie over De Halloween Run – zoals starttijden en parcoursen – vind je hier

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.