Spectaculaire snelheden, hoge wattages en mooie strijd geven kleur aan Tri2one Tijdrit Almere

 In nieuws

42, 28 of 14 kilometer: de Tri2one Tijdrit Almere vond vandaag plaats en dat leverde zoals eigenlijk altijd een hoop fietsspektakel op. Honderden wielrenners gingen de strijd tegen zichzelf, de elementen en natuurlijk de klok aan op de Almeerse dijken. Spectaculaire snelheden, hoge wattages en mooie strijd waren daarbij geen uitzondering. Een in de ochtend ietwat waterig zonnetje en langs de kant eindelijk weer een handjevol publiek, maakten het toch al ideale plaatje af, al zorgde de bij vlagen pittige wind voor soms zware omstandigheden.

“Maar dit is écht zoals een tijdrit zou moeten zijn. Het is van start tot finish met je armen in het ligstuur, een groot verzet, je kop omlaag, je verstand op nul en ‘stoempen’ maar. Bij de finish zie je dan wel wat een tijd er uitrolt”, klonk het uit de monden van veel deelnemers die zichtbaar vermoeid over de finish kwamen. “Als je in Almere fietst, hoort daar wind bij. Dan weet je dat het zwaar wordt. De dijken kunnen lang zijn, je kunt jezelf er meer dan eens tegenkomen, maar het maakt de voldoening des te groter als je over de streep komt en je weet dat je jezelf overtroffen hebt.”

Atleten overtroffen zichzelf dan ook meer dan eens vandaag; persoonlijke records sneuvelden in Almere en veel deelnemers reden harder dan ooit. Snelste renner van de dag die uitkwam op de 42 kilometer, was in ieder geval de Belg Jari Verstraeten, die terugkwam met een eindtijd van 55:13 minuut en dus een gemiddelde van bijna 46 kilometer per uur. Hij had een mooie voorsprong op zijn eerste achtervolger, de eveneens Belgische Filip Speybrouck, die 56:55 minuut klokte en daarmee tweede werd. Joost van der Hoogt hield de Nederlandse eer op deze afstand hoog, want hij werd derde met een tijd van 57:36 minuut.

Ook bij de vrouwen werd er keihard gereden, want de Nederlandse Marlene de Boer had maar één doel: winnen. Dat deed ze dan ook, toen ze met een eindtijd van 1:03:20 uur over de streep kwam en daarmee een gemiddelde van 39.80 kilometer per uur noteerde. Heel spannend werd het door dit machtsvertoon niet, want Emma den Besten, die tweede werd en ook sterk reed, kwam met een tijd van 1:07:58 uur niet dicht in de buurt van De Boer. Jeannette Smelt-Bergmans werd derde in een tijd van 1:08:36 uur.

Alle uitslagen, ook die van de overige afstanden, vind je hier!

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.