Warme, bij vlagen winderige Tijdrit Almere op nieuw parcours wordt goed ontvangen

 In Geen categorie

Het is altijd maar afwachten wat deelnemers van een nieuw parcours vinden, zeker als de nieuwe locatie pas een paar dagen voor de start bekend wordt gemaakt. Des te mooier om te zien dat vrijwel iedere deelnemer aan de Tijdrit Almere zaterdagmiddag na afloop lovend was over het parcours over de Gooimeerdijk. ,,Dit past gewoon perfect bij een tijdrit. Het is vlak, het is recht, het is snel”, kon je na de finish bij veel deelnemers uit de monden horen komen.

Precies dat vond ook de snelste man van de dag : Remco Grasman. Met een gemiddelde snelheid van 46.99 kilometer per uur kwam hij terug van zijn 42 kilometer, bestaande uit drie rondes over de Almeerse dijken. ,,De eerste ronde stond de wind wat gunstiger en de tweede en derde ronde kwam de wind ook nog eens extra opzetten. Ik bleef naar mijn wattages kijken en zag dat die gelijk bleven. Ik maakte me dus geen enkele zorgen.”

Grasman is veelvoudig winnaar van de Tijdrit Almere, gaf in aanloop naar de wedstrijd al aan heel graag opnieuw te willen winnen en deed dat dus ook. ,,Mijn complimenten aan de organisatie. Zo laat horen dat je een nieuwe locatie moet zoeken en dan dit parcours uitzetten: echt geweldig. Het is een mooie route en ik heb heerlijk kunnen rijden. Dat vind ik ook wel belangrijk, want deze wedstrijd is altijd één van de hoogtepunten van mijn seizoen. Ik leef er altijd naar toe, wil hier goed zijn en goed presteren.”

(tekst gaat verder onder foto)

Remco Grasman ziet Tijdrit Almere als één van de hoogtepunten van zijn seizoen.

Voor de winnares bij de vrouwen over 42 kilometer, triatlete Pleuni Hooijman, lag dat net wat anders. Zij gebruikte de Tijdrit Almere voornamelijk als ‘leuke wedstrijd tussendoor’. Dat nam niet weg dat ook zij heel erg genoot en het parcours als ‘perfect’ bestempelde. ,,Om eerlijk te zijn vind ik dit parcours leuker dan het oude. Je kunt er mooi tempo maken, je rijdt constant langs het water: dat is gewoon heel erg tof. Ik heb een heerlijke dag gehad.”

Hooijman kwam terug met een gemiddelde van ruim 41 kilometer per uur. ,,Ik ben niet helemaal voluit gegaan en was vooral aan het zoeken naar hoeveel watt ik kon trappen. Als ik nu terugkijk, heb ik misschien een beetje te laag ingezet. Toen ik over de finish kwam, was ik helemaal niet gesloopt”, lacht ze.

Alle uitslagen – van alle afstanden – zijn te vinden via deze link.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.