Geen Triple Mix bij DUIN Triathlon & Duathlon: koude water noopt tot omgooien format

 In Geen categorie

Het mag gerust een teleurstelling worden genoemd, maar tijdens DUIN Triathlon & Duathlon zal er geen Triple Mix worden georganiseerd voor de 1eDivisie en Eredivisie. Het water blijkt (veel) te koud om zonder wetsuit te zwemmen, en dus is het onmogelijk om vast te houden aan het Triple Mix format. De organisatie Start2Finish ziet zich nu dan ook genoodzaakt een ander raceformat op het programma te zetten.

Wisseling in formats tussen Almere en Rotterdam

In goed overleg met de organisatie van de Teamcompetities Triathlon is ervoor gekozen om voor de teams uit de Eredivisie en 1eDivisie de formats ‘Triple Mix’ en ‘Team Time Trial met individuele kwalificatie’ dit seizoen met elkaar te ruilen.

Deze Team Time Trial zou oorspronkelijk op 22 juni in Rotterdam worden georganiseerd en verhuist nu dus naar Almere. Het spectaculaire format Triple Mix zal op deze manier later in het seizoen plaatsvinden.

,,Natuurlijk hadden we ook dit jaar weer graag de Triple Mix in Almere georganiseerd, maar de watertemperatuur heb je helaas niet in de hand”, aldus organisator Jefry Visser. ,,We hebben vervolgens diverse alternatieven met elkaar besproken en dit leek ons veruit de beste. We verwachten nog steeds een hele mooie wedstrijd op hoog niveau en met heel veel spektakel. Wij kijken er onveranderd naar uit.” Ook de organisatie van de Teamcompetities is – gezien de onvoorziene omstandigheden – blij met deze oplossing. ,,Hoewel we ons realiseren dat deze wijziging in het programma wat moeilijkheden voor de teams met zich meebrengt, zijn we erg blij dat we de Triple Mix dit jaar alsnog kunnen racen”, aldus coördinator van de Teamcompetities Berteke de Jong. ,,Dit format verdient hoe dan ook een plek op de Nederlandse kalender.”

Programma Teamcompetities

De atleten die meedoen aan de Eredivisie en 1eDivisie zullen nu, in de ochtend van 19 mei, starten met een individuele kwalificatiewedstrijd over 200 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1,5 kilometer hardlopen. In de middag starten de atleten met hun complete team in een ploegentijdrit op basis van een jachtstart.

Het format voor de Schuiteman 2eDivisie, Badmutsen.com 3eDivisie en Pioneer 4eDivisie kan op zaterdag 18 en zondag 19 mei wel door gaan. Zwemmen met wetsuit zal gezien de watertemperatuur verplicht zijn.

De wijziging rondom de Triple Mix betekent wel dat het wedstrijdprogramma op zondag 19 mei aangepast is. Dit raakt óók de teams uit de 3eDivisie Noord en 4eDivisie Noord. In plaats van einde middag, racen zij nu einde ochtend.

Alle teams uit de competitie zullen door de organisatie van de Teamcompetities worden geïnformeerd over bovenstaande wijzigingen.

Jeugd Triathlon

Tijdens DUIN Triathlon & Duathlon zal ook de wedstrijd voor kinderen, op vrijdag 17 mei, veranderen. Vanwege het koude water wordt het zwemonderdeel geschrapt. De kids zullen nu een duathlon volbrengen, waarbij er dus gelopen, gefietst en nogmaals gelopen wordt.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.