Tweeduizend deelnemers, prachtige races en blije gezichten: DUIN Triathlon & Duathlon onverminderd succes

 In Geen categorie

Met over het hele weekend genomen zo’n tweeduizend triatleten aan de start, mooie races op verschillende niveau’s en deelnemers die laaiend enthousiast waren over de omstandigheden en het parcours, blijkt DUIN Triathlon & Duathlon ook dit jaar weer een onverminderd succes. ,,De organisatie zat goed in elkaar, alles was goed geregeld. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij”, aldus veel deelnemers die aan het einde van het weekend weer richting huis keerden.

Het triathlonweekend begon afgelopen vrijdag al met een paar geweldige races voor de jeugd. Maar echt losbarsten deed het natuurlijk op zaterdag, toen er werd afgetrapt met het NK Duathlon over de lange afstand (10 – 60 – 10). Uiteindelijke winnaars waren Jelle Lugten en Marina van Dijk. Voor laatstgenoemde betekende het prolongatie van haar Nederlandse titel. ,,Maar dit keer heb ik me voorgenomen om trotser te zijn”, glimlachte ze na haar finish. ,,Het is bijzonder als je de beste van Nederland bent. Daar mag, of moet, je dus trots op zijn.” Lugten sloot zich daarbij aan. Hij onttroonde titelverdediger Yennick Wolthuizen, die uiteindelijk tweede werd. ,,In een jaar heb ik vaak vier dagen dat ik écht goed ben. Zo’n dag dat ik kan winnen van bijna iedereen. Nou, dit was zo’n dag”, sprak hij met een grote lach op zijn gezicht. ,,Het was een geweldige race.”

Dag vol mooie races

Wat volgde was een mooie dag vol met races, waaronder een aantal divisies van Teamcompetities Triathlon, de Olympische Afstand en een Sprint. Daarnaast stond er ook een Rookie Race op het programma: tientallen triatleten die nog nooit een wedstrijd hadden gedaan, maakten tijdens DUIN Triathlon & Duathlon hun debuut. ,,Dat was zwaar”, sprak Michael Berdens na zijn 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. ,,En heel erg tof. Ik had nooit verwacht dat ik dit kon, maar ik heb het gewoon gehaald. Van begin tot eind heb ik genoten. Van iedere meter en van iedere toeschouwer die me stond aan te moedigen.”

Spektakel bij Teamcompetities Triathlon

De derde dag van DUIN Triathlon & Duathlon, de zondag dus, stond volledig in het teken van Teamcompetities Triathlon. De beste triatleten van het land kwamen in actie tijdens een spectaculair format waarbij in de ochtend een individuele kwalificatie werd gehouden en in de middag nog een Team Time Trial volgde. De dames van het Limburgse Ferro Mosae, de regerend landskampioen, pakten meteen de winst bij deze eerste wedstrijd van de Eredivisie. ,,We weten dat er naar ons gekeken wordt en zo’n eerste race is altijd spannend. Aan de andere kant weten we heel goed wat we kunnen en is de kans zeker reëel dat we onze titel aan het einde van dit seizoen prolongeren.”

Bij de mannen ging de winst naar Rogelli / TriMates. ,,Teamwork is dreamwork”, verklaarden zij hun teamprestatie. De regerend landskampioen Squadra uit Eindhoven werd verslagen. ,,Dit hebben we met z’n allen gedaan. We zijn een team in vorm. We zijn gretig en we zullen zien wat dit seizoen ons brengt.”

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.