Enthousiastelingen leren én genieten bij Rookie Race avond: ‘Let’s do this’

 In Geen categorie

Tijdens DUIN Triathlon & Duathlon staat dit jaar voor het eerst een zogenaamde Rookie Race op het programma: 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen voor beginnende triatleten die nog nooit eerder een race hebben gedaan. Onder leiding van Thomas Naasz, een zeer ervaren triatleet uit Almere, kreeg een aantal van deze recreanten gisteren een presentatie en praktijkclinic over alles wat de sport zo mooi, maar soms ook lastig maakt. De algehele opvatting onder de deelnemers: ‘Dit was leuk én leerzaam. Dit geeft wel vertrouwen richting de race. Let’s do this.’

(tekst gaat verder onder foto)

Thomas Naasz spreekt iedereen nog even moed in. (Foto: DUIN Triathlon & Duathlon)

Een dergelijke presentatie en clinic is dan ook in goede handen van Naasz: hij was onder andere zes keer beste Almeerder tijdens de Holland Triathlon (tegenwoordig Challenge Almere-Amsterdam), werd vier keer vierde van Nederland, deed twee keer mee aan het WK op Hawaii, werd sportman van Almere en finishte in totaal 24 keer een Long Distance triathlon: 3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42.2 kilometer lopen. Zijn belangrijkste advies van de avond. ,,Blijf rustig, doe je eigen ding en geniet van je eerste wedstrijd. Maak je niet druk om kleine dingetjes en je merkt vanzelf hoe het gaat.”

Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, bleek al snel tijdens de clinic waarbij er veel focus lag op de wissels van zwemmen naar fietsen en van fietsen naar lopen. ,,Jeetje, wat moet je op veel dingen letten”, werd er door veel deelnemers geroepen. ,,Hoe moet je dit allemaal onthouden?”

(tekst gaat verder onder foto)

Veel focus op de wissels. (Foto: DUIN Triathlon & Duathlon)

Gelukkig bleek dat onder de bezielende leiding van Naasz al snel te lukken. De helm werd netjes opgezet voordat de fiets werd gepakt, om maar iets te noemen, pas aan het eind van de wisselzone werd op de fiets gestapt en de schoenen werden al voor de wissel klaargezet. ,,Het zijn eigenlijk allemaal heel logische dingen, maar als je er niet bekend mee bent, wordt het al snel een stuk lastiger. Daarom ben ik blij dat ik naar deze avond ben gekomen”, aldus één van de deelnemers. ,,Alles werd goed uitgelegd en ik ga nu met veel meer vertrouwen richting de wedstrijd. Ik weet nu goed wat ik kan verwachten.”

Leuk om te zien was de hoge opkomst voor deze eerste Rookie Race Clinic. Zelfs van ver buiten Almere kwamen deelnemers op de avond af. Zo ook twee dames uit Arnhem. ,,We konden geen fietsen meenemen, die pasten niet in onze Twingo, maar we wilden wel graag langskomen. Superleuk dat dit wordt georganiseerd.”

Veel enthousiasme onder de deelnemers. (Foto: DUIN Triathlon & Duathlon)

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.