Stijn Jansen over Triple Mix: ‘De hele entourage rond die race is zó gaaf’

 In Geen categorie

,,De Triple Mix is zó onvoorspelbaar. Alles kan gebeuren. Goed, maar ook fout. En het tempo is natuurlijk bizar hoog.” Stijn Jansen werd vorig jaar 7e bij de Eredivisie Triple Mix bij DUIN Triathlon & Duathlon en is meer dan enthousiast over het format waarbij je drie keer achter elkaar – en in wisselende volgorde – een ultrakorte triathlon aflegt. ,,Dit is precies wat de sport nodig heeft.”

Bij de Triple Mix wordt er eerst gezwommen, gefietst en gelopen. Daarna tien minuten rust en dan lopen, fietsen en zwemmen. Na opnieuw tien minuten rust volgt een derde serie: fietsen, zwemmen en lopen. Jansen komt dus uit in de Eredivisie, het hoogste niveau binnen de Nederlandse triathlon. Het mooie is dat vanaf dit jaar niet alleen deze topatleten, maar ook recreanten kunnen meedoen aan de Triple Mix: DUIN Triathlon & Duathlon organiseert voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een ‘open serie’ voor dit format. ,,Pas als je het doet, begrijp je hoe gaaf dit is”, aldus Jansen. ,,In het begin twijfel je misschien omdat het zo anders is, maar je moet het gewoon op je af laten komen. Probeer het maar eens, dan snap je wat ik bedoel.”

‘Van begin tot eind spannend’

De snelheid, maar ook de onvoorspelbaarheid van een Triple Mix noemt Jansen als de voornaamste redenen om mee te doen. ,,Ik ging vorig jaar als 70e de eerste run in, maar kwam als eerste weer terug. Met dit format gaat het raceverloop echt alle kanten op. Je weet nooit precies waar iedereen zit en al je concurrenten kunnen iedere keer weer terugkomen. Het is van begin tot eind spannend.”

Spannend dus, maar zeker ook heel indrukwekkend. ,,Ik heb geloof ik nog nooit zoveel applaus gehad als tijdens de Triple Mix in Almere. Overal staan mensen langs de kant te schreeuwen, zelfs mensen die je niet kent. En dan de speaker die bijna iedereen omroept en er ook nog wat bij vertelt. Ja, de entourage is gewoon heel gaaf.”

Volgens Jansen is de Triple Mix een format dat wel past bij zijn karakter. ,,Ik ga mijn instinct achterna, ben niet iemand die van tevoren een tactiek bepaalt of ergens inhoudt. Ik wil altijd meer. Altijd hoger. Altijd harder.”

‘Ook heel leuk voor de minder ervaren triatleet’

Maar, zo legt Jansen uit, de Triple Mix is dus ook geweldig voor de minder ervaren, zelfs beginnende atleet. ,,Het klinkt als een format waar je heel moe van wordt, maar dat valt best mee. Na de eerste serie zit je vol adrenaline, na de tweede begin je wat vermoeidheid te voelen en na de derde zit het er alweer op. Tussendoor heb je tien minuten om te herstellen, wat te drinken of wat gelletjes te nemen. Iedereen zou dit format eens moeten proberen. Ik ben er eigenlijk van overtuigd dat iedereen enthousiast zal zijn. En voor mezelf? Ik roep de hele winter al dat ik dit jaar wil winnen. Dat is mijn doel.”

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.