TrueKinetix nieuwe partner Tri2one Tijdrit Almere

 In Geen categorie

Tijdens een tijdrit haal je alles uit jezelf, race je tegen de klok en neem je alleen genoegen met het maximale. Zo ook tijdens de Tri2one Tijdrit Almere, die in TrueKinetix een partner heeft gevonden die de voorbereidingen daarop een stuk gerichter zouden kunnen maken. ,,Wij willen mensen fitter en sneller maken door de nieuwe standaard voor indoor fietsen neer te zetten”, aldus Bas van Rens, oprichter van het bedrijf.

TrueKinetix bracht de TrueBike op de markt en werd in 2016 gestart door de ‘rebelse Nederlandse triatleet’ Van Rens. ,,Ik vond dat binnen trainen veel effectiever moest kunnen”, doelt hij op de vele uren die veel triatleten en tijdrijders binnen op de Tacx of andere indoor trainers doorbrengen. Zo ontstond het idee van de TrueBike, die in 2018 voor het eerst werd afgenomen door het NOC*NSF en in 2019 verschillende awards won, waaronder de Bike Motion Training Award 2019 en Dutch Sports Innovation Award 2019. ,,Sindsdien hebben veel wielrenners, tijdrijders en triatleten de TrueBike omarmd als hun favoriete indoor trainingsfiets.”

Juist daarom is dit partnerschap tussen de Tri2one Tijdrit Almere en TrueKinetix zo waardevol, legt wedstrijdleider Jefry Visser uit. ,,Jaarlijks wordt onze wedstrijd door honderden hardrijders gevonden. Wielrenners en triatleten van alle niveaus komen samen om de strijd met elkaar aan te gaan. Al die wielrenners hebben één ding gemeen: ze willen zo hard mogelijk rijden en zo efficiënt mogelijk trainen. TrueKinetix kan daar enorm bij helpen.”

Van Rens sluit zich daar volledig bij aan. ,,Het is heerlijk om alles uit jezelf te halen en snoeihard een tijdrit te rijden. De basis hiervoor leg je door op precies de juiste manier te trainen. Daarom zijn we heel trots om partner te worden van de Tri2one Tijdrit Almere: voor ons een logische stap, want meerdere klanten en medewerkers zijn al fervente deelnemers aan dit event.”

Volgens Van Rens is de TrueBike onmiskenbaar de beste indoor trainer voor tijdrijders. ,,Elke minuut trainen is raak. De TrueBike is de eerste gerobotiseerde indoor trainingsfiets ter wereld: geen vliegwiel maar een motor met slimme algoritmes en snelle elektronica. Je voelt echt de druk op je benen en trapt niet door de pedalen heen. Doordat je de juiste spieren belast, train je indoor net zo efficiënt als buiten.”

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.