Deelnemers 30 van Almere: ‘Zo dankbaar dat er eindelijk weer een wedstrijd was’

 In Geen categorie

Ondanks de harde wind die er door Almere joeg werden er vandaag snelle tijden gelopen tijdens De 30 van Almere. Misschien nog wel veel belangrijker dan die snelle tijden waren de reacties die lopers na afloop gaven. De deelnemers toonden zich unaniem opgelucht, blij en soms zelfs dankbaar dat er ‘eindelijk weer een race op het programma stond’.

Dat gold misschien nog wel extra voor de circa vijftig marathonlopers die aan de start stonden: veel van hen zagen hun geplande eindejaarsmarathon gecanceld worden en kozen toen voor De 30 van Almere. Zo ook winnaar René Bremer, die de klok stil zette op 2:40:47 uur. ,,Ik stond ingeschreven voor de marathon van Amsterdam en wilde daar 2:45 uur lopen. Ja, het was zwaar vandaag en we hadden de wind op de dijk vol tegen, dus dat was bikkelen”, aldus de loper die vorig jaar ook al derde werd bij de dertig kilometer. ,,Wat dat betreft ken ik het parcours en dat ligt me wel. Ik vind het fantastisch dat jullie dit hebben weten te organiseren.”

Ineens ‘marathonwinnaar’

Extra leuk voor Bremer is dat hij zich – en die kans krijg je als recreatieve loper niet snel – nu ‘de winnaar van een marathon’ mag noemen. ,,Klopt, dat pakt niemand mij meer af”, lacht hij daarover. Achter Bremer pakte Daan Glorie het zilver in een tijd van 2:58:09 uur en Anthonie Dam het brons in een tijd van 3:01:58 uur. Twee dames volbrachten de marathon: Mandy Zonneveld bleek met een tijd van 3:42: 15 uur de snelste, terwijl Patricia van der Pas daar met een tijd van 3:49:08 uur kort achter zat.

‘Als lopers willen we één ding en dat is lopen’

Ook de overige afstanden kenden sterke winnaars en verspreid over de hele dag en de diverse afstanden gingen er zo’n 600 lopers van start. De getroffen maatregelen maakten de dag er niet leuker op, want zonder publiek lopen is voor niemand leuk en ook het start- en finishgebied miste daardoor de sfeer die normaliter zo ‘gewoon’ is bij De 30 van Almere. Toch kon het de lopers niet deren. ,,Het is al een cadeautje dat we tenminste weer mogen lopen”, sprak Leendert Oenema bijvoorbeeld, één van de deelnemers aan de tien kilometer. ,,Natuurlijk mis je het geklap en gejuich, de muziek en de speaker, maar alle begrip voor het feit dat het dit jaar nu eenmaal zo is. Als lopers willen we maar één ding en dat is lopen: precies dat hebben jullie vandaag mogelijk gemaakt.”

Uitslagen

De tien kilometer werd overigens gewonnen door de razendsnelle Awet Haille, die slechts 32:58 minuut nodig had voor zijn wedstrijd. Bij de vrouwen ging de winst naar Ingrid Klaassen die eveneens ijzersterk bleek en met een tijd van 36:42 minuut niet alleen eerste vrouw, maar ook derde overall werd. De halve marathon werd gewonnen door Dennis de Knijff (1:10:43 uur) en Trix Hakstege (1:28:39 uur) en de 30 kilometer was prooi voor René Wiering (1:47:38 uur) en Femke Boddeke-Vossepoel (2:11:07 uur). Voor de volledige uitslagen, inclusief die van de 6 kilometer en Kids Runs, kun je hier terecht.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.