START2FINISH voegt NK Duathlon Standaard toe aan Tijdrit Almere

 In nieuws

Voor aankomend seizoen – 2020 – kiest Start2Finish ervoor om een aantal schuivingen plaats te laten vinden met betrekking tot de Nationale Kampioenschappen Duathlon. Het NK Duathlon Standaard – waarbij 10 kilometer wordt gelopen, 40 kilometer gefietst en nog eens 5 kilometer gelopen – zal bijvoorbeeld plaatsvinden tijdens de Tijdrit Almere, die op zaterdag 11 april wordt gehouden.

 

,,De Tijdrit Almere is al jaren een groot succes”, legt organisator Jefry Visser namens Start2Finish uit. ,,Ieder jaar staan er honderden triatleten, duatleten én natuurlijk wielrenners aan de start voor hun race tegen de klok. Juist omdat de doelgroep voor deze wedstrijd dus zo divers is, vinden we het interessant om het NK Duathlon aan deze race te koppelen. We verwachten dat niet alleen de atleten, maar ook het publiek dit heel leuk zal vinden.”

 

Extra mooie toevoeging voor atleten is dat het NK Duathlon dit jaar meteen als kwalificatiemoment geldt voor het WK Duathlon dat in september ook in Almere – tijdens het WK Multisports – wordt gehouden. ,,Het is dus een moment om je daarvoor te plaatsen en tegelijkertijd een mooie kans om het parcours al grotendeels te verkennen. Het lopen is anders, maar het fietsrondje is nagenoeg gelijk aan het Age-group WK-parcours.”

 

Met het organiseren van het NK Duathlon Standaard, komt ook het bericht dat Start2Finish ervoor kiest het NK Duathlon Lang dit jaar niet te organiseren. Deze vervalt dus van de kalender bij DUIN Triathlon. ,,Met dat evenement, dat we in het weekend van 23 & 24 mei organiseren, focussen we ons nu echt op de triathlonsport. Op zaterdag hebben we tal van disciplines voor recreanten en de zondag staat in het teken van de Teamcompetities. Ook dat worden prachtige dagen.”

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.