De Schoor, Welzijn in Almere organiseert speciale triathlonclinics voor deelnemers scholierentriathlon DUIN Triathlon

 In nieuws

Het is een mooi gegeven: kinderen die voor het eerst meedoen aan de scholierentriathlon van Duin Triathlon. Samen met vriendjes en vriendinnetjes een stuk zwemmen, natuurlijk fietsen en tot slot nog hardlopen. Een hele uitdaging en daarom is het mooi om te zien dat De Schoor, Welzijn in Almere – net als vorig jaar overigens – speciale clinics organiseert om al die kinderen in aanloop naar hun triathlon zo goed mogelijk voor te bereiden op deze sportieve prestatie.

Die clinics, zes in totaal, worden op verschillende locaties gehouden en vinden van 8 april tot en met 20 mei plaats. De focus ligt voornamelijk op fietsen en lopen, maar tijdens de laatste clinic, op 20 mei dus, wordt er ook voldoende aandacht aan het zwemonderdeel besteed. ,,We vinden het natuurlijk heel erg leuk als er veel kinderen meedoen aan de triathlon, maar we begrijpen ook heel goed dat dit een behoorlijke uitdaging is. Het is niet niks om drie sporten achter elkaar te doen, maar juist daar zijn onze clinics voor bedoeld”, legt Angelique van Tilburg uit namens De Schoor, Welzijn in Almere. ,,Los van het feit dat deze clinics heel erg gezellig zijn, zeker als je ze samen met je vrienden volgt, leer je er ook heel veel van en je zult er ook achter komen dat je zo’n triathlon ‘gewoon’ kunt halen. Hoe gaaf zou het zijn als jij straks ook over de finish komt en kunt zeggen dat je een triathlon hebt gedaan?”

Jefry Visser sluit zich daar volledig bij aan namens Start2Finish, de organisatie die DUIN Triathlon al jaren organiseert. ,,We vinden het heel belangrijk dat er zoveel mogelijk kinderen aan ons evenement meedoen. Maar eigenlijk nog belangrijker vinden we het om die kinderen te laten zien hoe tof de triathlonsport is en hoe laag de instampdrempel eigenlijk is om mee te doen. Dat blijkt ook wel uit de afgelopen jaren: vrijwel alle kinderen die al eens hebben meegedaan zijn laaiend enthousiast en komen de daaropvolgende jaren altijd terug. De clinics die worden aangeboden, dragen daar zeker aan bij.”

Naast de clinics worden er ook triathlonlessen op de basisscholen gegeven, omdat dit project zich specifiek op Almeerse basisscholen richt. ,,Als scholen of vakdocenten zich willen aanmelden, dan kan dat door mij een mailtje te sturen op avantilburg@deschoor.nl of via de buurtsportcoach”, legt Van Tilburg nog uit. ,,Wat ook heel leuk is: kinderen kunnen dit jaar voor het eerst in teamverband meedoen!”

DUIN Triathlon vindt dit jaar in het weekend van 23 en 24 mei plaats en beslaat meerdere afstanden. De scholierentriathlon start op zaterdag 23 mei, vanaf 15:30 uur. Hieronder vind je het volledige schema van de clinics, inclusief de mogelijkheid om je aan te melden!

Stadsdeel: Data: Clinic: Tijd: Locatie:
Almere Buiten 8 april 2020 Fiets/hardloop 15:15 – 16:15 Tenniskooi Evenaar
Almere Haven 15 april 2020 Fiets/hardloop 15:15 – 16:15 Windsurfvereniging Almere Centraal
Stad-West 22 april 2020 Fiets/hardloop 15:15 – 16:15 Verzamelen bij Sporthal Stedenwijk
Stad-Oost 13 mei 2020 Fiets/hardloop 15:15 – 16:15 Jeugdland Stad
Almere Poort 14 mei 2020 Fiets/hardloop 15:15 – 16:15 Playground Poort
Gezamenlijk 20 mei 2020 Zwemmen 15:15 – 16:15 Sail Today

Inschrijven voor de scholieren triathlon kan via deze pagina.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.