Remco Grasman laat klasse opnieuw zien tijdens Tri2one Tijdrit Almere, Larissa Drysdale snelste vrouw

 In nieuws

Het was alsof hij nooit was geweest; ondanks een niet al te best jaar en behoorlijk wat tegenslagen, liet Remco Grasman vandaag zien dat hij nog steeds bijzonder hard kan fietsen. De veelvuldig winnaar van de Tri2one Tijdrit Almere herhaalde zijn kunstje in een zonnig Almere-Haven en reed in een gemiddelde snelheid van ruim 44.6 kilometer per uur naar de overwinning. Bij de vrouwen ging het net zo indrukwekkend hard; de Heerenveense Larissa Drysdale won de race met een gemiddelde snelheid van boven de 38 kilometer per uur.

Beide hardrijders deden mee aan de hoofdafstand; de 42 kilometer. Dat deden ze ook nog eens in geweldige omstandigheden, want de lentezon scheen op volle kracht en de wind die er stond, was te verwaarlozen. Grasman bleef zijn haast eeuwige rivaal Filip Speybrouck voor; de Belg finishte in een tijd van 56:52, genoeg voor een zilveren medaille, maar wel te kort dus voor de overwinning. Grasman finishte namelijk in een tijd van 56:27 en de Emmeloorder bleek daarmee opnieuw te snel voor alles en iedereen. Het brons was voor de Duitser Marcus Baranski, die eveneens hard reed en finishte in een tijd van precies 58 minuten.

In de vrouwenrace was het dus Drysdale die de sterkste was en ook opvallend vlak reed; alle drie haar rondes werden afgewerkt in tijden die nauwelijks uit elkaar lagen. Uiteindelijk finishte Drysdale in een tijd van 1:06:10 uur. Daarmee had ze een behoorlijke voorsprong op haar eerste twee achtervolgsters, die het bijzonder spannend maakten in de strijd om het zilver en brons. Uiteindelijk was Floortje Cieraad de gelukkige winnares van het zilver, want toen zij na 1:08:47 uur over de streep kwam, had ze precies vijf seconden marge ten opzichte van Iris Bosch die dus derde werd.

De Midden Afstand – over 28 kilometer – werd gewonnen door Tjalle de Bruin en Lisanne Immerzeel. De Bruin reed een gemiddelde snelheid van 45.92 kilometer per uur, terwijl Immerzeel indruk maakte met een snelheid van 41.23 kilometer per uur.

Alle uitslagen vind je op deze pagina. Later vandaag vindt nog het NK & AGK Duathlon plaats.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.