Prachtige duels leiden tot welverdiende Nederlandse titels Daan de Groot en Marieke Brouwers

 In nieuws

Een mooie en bij vlagen verhitte strijd: dat ging vandaag vooraf aan het vergeven van de Nederlandse titels Duathlon. Die titels waren voor Daan de Groot, die keihard moest knokken om zijn titel te prolongeren, en voor Marieke Brouwers, die ijzersterk was en van start tot finish domineerde.

Daan de Groot, vorige week nog vierde op het EK, had vooral tegenstand van Bram Smit. Nog niet tijdens de eerste run overigens, want toen ging De Groot met 31:59 minuut over tien kilometer aan de leiding, samen met een later teruggezakte Mathijs Weijkamp, en had Smit bijna twee minuten achterstand op de koplopers.

Tijdens het fietsen ging het gas pas echt open voor Smit en over de veertig kilometer reed hij zijn achterstand op De Groot, behoorlijk indrukwekkend, dicht. Beide atleten kwamen nagenoeg gelijk terug in de wisselzone en hadden toen een minuut voorsprong op de nummer drie, Joost Somsen.

Tijdens de laatste vijf kilometer hardlopen veranderde er niks aan de klassering, maar nog wel een en ander aan de verschillen. Daan de Groot moest vooral de eerste kilometers strijden om zijn koppositie vast te houden, maar in de laatste kilometer wist hij nog een behoorlijke voorsprong te pakken. TOen De Groot de Nederlandse titel claimde na 1:49:50 uur, was het Smit die bijna veertig seconden later het zilver mee naar huis nam. Joost Somsen werd derde overal en won tegelijkertijd het NK U23.

Bij de vrouwen was het wedstrijdverloop geheel anders, want daar ging Marieke Brouwers van start tot finish aan de leiding. Brouwers heeft veel talent en dat bleek ook vandaag maar weer eens, toen ze onder andere Sophie van der Most en Janien Lubben achter zich liet.

Vooral de eerste twee vrouwen domineerden het veld. Brouwers pakte de zege in een eindtijd van 2:06:10; tijdens de eerste run en tijdens het fietsen wist ze haar voorsprong steeds groter te maken, maar tijdens de afsluitende run verloor ze veertig seconden op Van der Most. Toch was het ruim voldoende voor de overwinning, want Van der most werd tweede in een tijd van 2:07:03, bijna een minuut achter Brouwers dus. Lubben werd derde in een tijd van 2:10:33.

Voor alle uitslagen kun je hier terecht.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.