De 30 van Almere: ‘Dit is weer dé ideale voorbereiding op de najaarsmarathons’

 In nieuws

Prominente hardloopwebsites als ProRun en Runnersworld hebben onlangs nog aandacht aan De 30 van Almere besteed en dat is zo gek ook niet; al jaren is dit event een altijd terugkerende zekerheid op de hardloopkalender en dat zal ook dit jaar niet anders zijn; op 25 september 2022 staat De 30 van Almere op het programma en daarmee is het naast een gezellige prestatieloop voor honderden lopers ook meteen weer de ideale voorbereiding op de vele populaire najaarsmarathons.

“Bij De 30 van Almere hebben we een Kids Run (1 & 2 kilometer), kunnen loppers 5 en 10 kilometer lopen, is er een halve marathon en hebben we natuurlijk de hoofdafstand van 30 kilometer. Vooral die laatste twee afstanden worden veel gekozen door lopers die een paar weken later hun najaarsmarathon gaan lopen. Het is een mooie laatste training, een laatste test en een laatste prikkel om op die manier nog even de puntjes op de spreekwoordelijke ‘I’ te zetten”, legt de organisatie uit.

Inschrijven & omkleden in sporthal De Vrijbuiter

De 30 van Almere vindt ook dit jaar weer plaats in Almere-Buiten, start en finisht in het winkelcentrum en vindt steun bij zowel winkelend publiek als winkeliers. “Het inschrijven vindt dit jaar plaats in de sporthal van zwembad De Vrijbuiter. Ideaal, want zo kunnen alle deelnemers zich binnen omkleden en ook na afloop van de wedstrijd is het prettig als je daar even tot rust kunt komen. De sporthal bevindt zich op een minuut wandelen van het start- en finishgebied, dus alles is binnen handbereik.” 

De routes van De 30 van Almere voeren niet alleen door het centrum en de wijken van Almere Buiten, maar ook door het prachtige natuurgebied van de Oostvaardersplassen. De drukte van de stad wordt dus gecombineerd met de rust van het buitengebied. “Om te lopen is het een geweldige combinatie. Je hebt als loper constant afwisseling.” 

De 30 van Almere vindt plaats op 25 september. De inschrijving is reeds geopend. Meer informatie of direct inschrijven kan via http://www.30vanalmere.nl.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.