NK Duathlon opnieuw naar Almere: DUIN Triathlon & Duathlon vormt decor voor nationale strijd

 In Geen categorie

Net als de afgelopen jaren zal het NK Duathlon (over de lange afstand) ook in 2019 weer in Almere worden georganiseerd. Op 18 mei 2019 vormt DUIN Triathlon & Duathlon het decor voor deze nationale titelstrijd over 10 kilometer hardlopen, 60 kilometer fietsen en nog eens 10 kilometer hardlopen.

,,We zijn ontzettend blij met de toewijzing van dit NK”, vertelt wedstrijdleider Jefry Visser. ,,De afgelopen jaren hebben we prachtige races in Almere gezien, waarbij het iedere keer weer spannend was wie er met de nationale titel vandoor zou gaan. Het parcours is recht, vlak en daardoor snel, het publiek kan de wedstrijd uitstekend volgen en duatleten weten onze wedstrijd goed te vinden. Net als tijdens de eerdere edities zullen we ook dit jaar weer zorgen voor een wedstrijd waarbij de duatleet centraal staat.”

In 2018 werd de wedstrijd nog gewonnen door Yennick Wolthuizen en Marina van Dijk. Wolthuizen had 2:41:21 nodig om zich tot Nederlands Kampioen te kronen en daarbij bleef hij onder andere Coen de Wit (2:43:26) en Paul Langelaan (2:50:40) voor. Van Dijk had 2:58:41 nodig om zich tot nationaal kampioen te kronen en bleef Deborah Schouten (3:04:08) en Miriam van Reijen (3:06:53) voor.

In 2018 dus een bijzonder sterk deelnemersveld in Almere en dat zal in 2019 niet anders zijn verwacht Visser. ,,Zoals gezegd hebben we een geweldig parcours, maar daarnaast is het natuurlijk ook zo dat atleten graag om de prijzen strijden. Als er een nationale titel op het spel staat, heeft dat een mooie aantrekkingskracht op veel sporters. We verwachten dus weer een mooie strijd en snelle tijden.”

Het NK Duathlon valt in 2019 dus tegelijk met het DUIN Triathlon & Duathlon weekend dat wordt gehouden op 18 en 19 mei. In dit weekend worden er verschillende duathlons en triathlons gehouden voor verschillende categorieën en verdeeld over verschillende afstanden.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.