‘Doodsangsten’ en plezier wisselen elkaar af tijdens geslaagde Halloween Run

 In Geen categorie

,,Durf jij hier écht in?” De deelneemster aan de Halloween Run staat een beetje vertwijfeld naar de grote bus die voor haar staat te kijken. Dikke mist komt er uit de openstaande deur, niet wetende wat daarachter schuil gaat. ,,Ik in ieder geval niet”, gaat ze verder tegen haar vriendin die ook meeloopt. Uiteindelijk stapt ze toch maar in om er vervolgens schreeuwend aan de andere kant weer uit te komen. ,,Oké. Dit doe ik nooit meer”, lacht ze.

De vrouw is één van de ruim vierhonderd deelnemers aan de Halloween Run. De dag begon met een Kids Run van één kilometer. Mooi om te zien was dat vrijwel alle kinderen zelf helemaal verkleed begonnen aan de angstaanjagende run door Almere Buiten. ,,Ik ben wel een paar keer geschrokken hoor”, jubelt de 6-jarige Sam na afloop. ,,We moesten door een tunneltje lopen en ik zag een heleboel enge poppen.” Hij krijgt bijval van een leeftijdgenootje. ,,We gingen ook een keertje een hoekje om en toen schrok ik ook heel erg. Ik was hartstikke zenuwachtig.”

Pas écht eng werd het tijdens de vijf kilometer voor volwassenen. Deze route bracht de lopers door het centrum van Almere Buiten, door de Floridagarage, door DoeMere, door die omgebouwde stadsbus dus en door een aangelegen maar vooral aardedonker stadsparkje. Onderweg zaten tientallen acteurs klaar om de deelnemers de stuipen op het lijf te jagen. ,,En dat is gelukt”, lachte Marieke toen ze met een brede lach maar ook een beetje opgelucht over de finish kwam. ,,Ik was constant bang voor wat er komen ging. Achter ieder hoekje kon iets zitten. Mijn hart heeft een paar keer in mijn keel gezeten. Wat waren al die acteurs gaaf verkleed. En wat stonden ze goed opgesteld waardoor je ook écht heel vaak schrok.”

Ook bij de volwassenen was het opvallend hoeveel deelnemers er zelf verkleed kwamen. Horrorclowns, duivels, skeletten: ze passeerden allemaal de revue. ,,Maar dat maakt dit evenement ook zo leuk”, vertelt Jeroen die zelf als Magere Hein mee deed. ,,Dat iedereen zo verkleed is, geeft juist een hele leuke sfeer en net dat beetje extra.” Over de acteurs was Jeroen ook meer dan te spreken. ,,Het was grappig dat ze vaak precies op de plekken stonden waar je het niet verwachtte. Dan liep je bijvoorbeeld op een heel donker stuk en dacht je dat er wel iets zou gebeuren. Als dat dan niet gebeurde en je even op adem dacht te komen, was dat precies het moment dat er wél iets gebeurde. Kippenvel. Ja, echt kippenvel.”

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.