Lopers lovend over De 30 van Almere, winnaars zetten snelle tijden neer

 In Geen categorie

Onder ideale loopomstandigheden, beter kon het eigenlijk niet, werd vandaag De 30 van Almere gehouden. Dat leverde niet alleen heel veel gezelligheid onder de ruim zevenhonderd lopers op, maar ook nog eens hele snelle tijden. De hoofdafstand van de dag, de 30 kilometer, werd gewonnen door een oppermachtige Pim Quist. De Hagenees finishte in 1:46:57. Bij de vrouwen ging de winst naar een bijzonder sterke Marije Geurtsen uit Vianen. Zij kwam na 2:05:21 over de finish. Beide winnaars vonden de wedstrijd geweldig. ,,Ideale omstandigheden, een leuk parcours en een geweldige sfeer”, waren ze het unaniem met elkaar eens.

Quist toonde zich eigenlijk vanaf het begin van de wedstrijd dominant. Iedere ronde (van tien kilometer, red.) liep hij harder. Zijn eerste tien kilometer ging in 35:55, zijn tweede tien kilometer in 35:39 en zijn laatste ronde werd afgewerkt in 35:25. ,,Ik zat er vanaf het begin lekker in. Het tempo was constant goed, ik ging telkens wat harder dan gepland en dat kon ik goed vasthouden. Hopelijk is dit een goede voorbode voor Amsterdam. Dat is mijn hoofddoel voor dit najaar: een strakke najaarsmarathon in de hoofdstad lopen.”

(tekst gaat onder foto verder)

Quist pakt de winst bij De 30 van Almere: ,,Wat een geweldige wedstrijd. Ik heb echt genoten.” (Foto Start2Finish)

Positief verrast door Almere

Quist was nooit eerder in Almere, maar vooral ‘positief verrast’ door het parcours. ,,Heerlijk, zo langs het water en door het bos. Drie rondjes lang genieten. Ik heb me geen moment verveeld. Het weer was natuurlijk uitermate gunstig, zonnetje op de kop en een zacht windje. Mijn complimenten aan de organisatie ook. Deze wedstrijd zit echt goed in elkaar.” Achter Quist eindigde Fabian ten Kate uit Haren als tweede. Hij finishte in 1:51:05. Derde werd Urker Tjeerd Popkema in een tijd van 1:52:30.

Bij de vrouwen ging de winst dus naar Geurtsen die net als Quist lovend was over De 30 van Almere. ,,Het was heerlijk, alles was goed. Het parcours was mooi, de weinig wind die er was stond gunstig en de temperatuur was lekker. Ik startte ambitieus, vond een clubje en het lukte om daarbij aan te haken. Ik ben wel als eerste gefinisht, maar heb niet het idee dat ik helemaal kapot ben. Ik had nog wel een rondje door gekund.”

Waar Quist in voorbereiding is op de marathon van Amsterdam, is dat bij Geurtsen precies hetzelfde. ,,Al is het alleen maar om je zelfvertrouwen dat je weet dat je het tempo kunt volhouden een boost te geven, is dit een hele fijne generale repetitie. Het laatste stuk doe je toch op karakter. Het is de eerste keer dat ik hier heb gelopen en dat bevalt enorm goed. Drie rondjes lijkt misschien een beetje suf, maar eigenlijk is het perfect omdat je precies weet wat er gaat komen. Daardoor kon ik het tempo lekker vlak houden.” Tweede dame werd uiteindelijk de Amsterdamse Ingrid Klaassen. Zij had 2:08:32 nodig voor de 30 kilometer. Derde werd Femke Boddeke-Vossepoel uit Utrecht. In 2:12:51 legde zij beslag op het brons.

(tekst gaat verder onder foto)

Marije Geurtsen is de snelste vrouw op de 30. ,,Heerlijke wedstrijd, lekker genoten en ik had nog zo een rondje door gekund.” (Foto: Start2Finish)

Ruim 700 deelnemers

Met ruim tweehonderd deelnemers aan de start van de 30 kilometer vormde dit natuurlijk de hoofdafstand van De 30 van Almere. Maar in totaal kwamen er ruim 700 lopers in actie. Zo werd de twintig kilometer bijvoorbeeld gewonnen door Dennis de Knijff. De Almeerder werkte de wedstrijd, die hij als een training na een zeer intensieve trainingsweek zag, af in een tijd van 1:15:17. Sabine Hayn pakte op deze afstand en na 1:30:49 de winst bij de dames. De tien kilometer werd gewonnen door Justin Lam en Yvette van Wegen, terwijl de vijf kilometer prooi was voor Shai Walhain en Selina Franken.

De Kids Runs over twee kilometer en een kilometer werden gewonnen door respectievelijk Lars Molenkamp en Jet Prins (2 kilometer) en Sedic Wanders en Pueblita Renfurm (1 kilometer).

Alle uitslagen van alle afstanden zijn terug te vinden op: http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2018/sep/30/almere/

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.