30 van Almere geldt als ideale voorbereiding op najaarsmarathons

 In Geen categorie

Rond de duizend lopers staan er jaarlijks aan de start van De 30 van Almere, een gezellige prestatieloop in Almere Poort. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Op 30 september is het zover en wacht er weer een mooie uitdaging voor al die fanatiekelingen. De inschrijving is inmiddels geopend!

Hardlopers kunnen zich inschrijven voor de 5, 10, 20 of 30 kilometer. Natuurlijk zijn er ook weer Kids Runs (1 en 2 kilometer). Voor de 10, 20 en 30 kilometer wordt dezelfde, prachtige route als vorig jaar gebruikt. Er wordt gestart bij de Topsporthal in Almere Poort, vervolgens wordt er via DUIN richting de Marinahaven en het Almeerderstrand gelopen. Vervolgens voert de route via de Gooimeerdijk richting het Kromslootpark om dan weer terug te komen bij de Topsporthal. Deze ronde wordt respectievelijk één, twee of drie keer gelopen.

Ook voor de vijf kilometer is er een mooie route uitgestippeld. Via een heen- en weerroute lopen de lopers via Almere Poort richting het Kromslootpark en weer terug. De Kids Runs vinden rondom de Topsporthal plaats.

Dankzij het snelle parcours van De 30 van Almere worden er vaak snelle tijden gelopen. Veel lopers gebruiken deze prestatieloop dan ook als ideale voorbereiding op de traditionele najaarsmarathons als Amsterdam, Eindhoven of zelfs New York. Maar natuurlijk is er ook veel aandacht voor de meer recreatieve loper die zichzelf wil uitdagen om ‘gewoon’ een bepaalde afstand te volbrengen. Op die manier kan elke loper uitstekend terecht bij de 30 van Almere.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.