DUIN Triathlon & Duathlon: Super Sunday groot succes

 In Geen categorie

Ruim duizend triatleten stonden er zondag aan de start tijdens de DUIN Triathlon & Duathlon. Het was dan ook ‘Super Sunday’: alle divisies binnen de triatlonwereld kwamen aan bod. Er werd gestart van de 4eDivisie tot aan de Eredivisie, het hoogte niveau van Nederland.

Binnen de Eredivisie, maar ook binnen de 1eDivisie (één niveau lager), werd er gestart volgens de zogenaamde Triple Mix-formule. Hierbij leggen alle triatleten drie relatief korte triatlons af, steeds in een andere volgorde. Er werd begonnen met 200 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1.5 kilometer hardlopen. Vervolgens kregen de deelnemers tien minuten rust, om vervolgens dezelfde afstanden te doen maar dan in de volgorde lopen, fietsen, zwemmen. Na nogmaals tien minuten rust mocht iedereen voor een laatste keer aan de bak. Dit keer werd er echter eerst gefietst, dan gezwommen en tot slot gelopen. ,,Wow, wat is dit gaaf”, was de algehele opvatting bij vrijwel iedere deelnemer maar ook bij het toegestroomde publiek. ,,Zo spectaculair. En wat gaat het hard!”

‘Genoten van dit concept’

Bij de mannen ging de winst naar niemand minder dan Marco van der Stel. Al direct vanaf de start domineerde de triatleet van Squadra de wedstrijd, al werd hij tot de laatste heat in afwisselende volgorde bijgestaan door een aantal concurrenten. Onder andere Pim Venderbosch, Donald Hillebregt, Jan-Roelf Heerssema en Mohamed Masoo draaiden lang voorin mee. ,,Maar vanaf de eerste seconde voelde ik dat ik de sterkste was. Het lopen ging makkelijk, ik kon eenvoudig met iedereen mee en bleef lang fit. In de laatste heat ben ik volle bak gegaan en kon ik relatief makkelijk de overwinning binnenhalen. Ik heb echt genoten van dit concept. Ik zag dit een jaar terug voor het eerst en wilde heel graag zelf ook een Triple Mix doen. Dit is alles wat de triatlonsport zo mooi maakt.”

‘Met het koppie’

Het mannenpodium werd uiteindelijk gecomplementeerd door Pim Venderbosch (Rogelli/TriMates) en Wesley Mols (Cerberus). Overigens gaf Van der Stel wel aan vooraf niet goed te weten hoe hij een wedstrijd als deze moest benaderen. ,,Je moet echt met het koppie racen. Je doet alles achterstevoren en ondersteboven. Heel ruig is het.”

Sterk wisselende Heerink oppermachtig

Bij de vrouwen werd er ook met het koppie geracet. Jony Heerink (Hellas) won de wedstrijd met overmacht. Heerink kwam gedurende de eerste heat nog niet eens bij de eerste drie uit het water, maar dankzij haar uitstekende wisselwerk begon ze wel in de kopgroep aan het fietsen. ,,Ik moet het natuurlijk van mijn wissels hebben, overduidelijk mijn sterkste onderdeel”, sprak ze direct na de finish. ,,Bij de wissel van het fietsen naar het lopen pakte ik nog meer tijdwinst en daarna liep ik aan de leiding.” Die koppositie gaf ze vervolgens nergens meer uit handen.

Net als Van der Stel kwam Heerink met een brede lach over de eindstreep. ,,Echt een geweldig concept, die Triple Mix. Eigenlijk had ik het zwaarder verwacht: het ging me redelijk goed af. Ik ben wel eens dieper gegaan.” Na Heerink kwam Maya Kingma (Ferro Mossae) als tweede over de meet. Als derde kwam haar ploeggenoot Sophie van der Most over de finish.

Uitslagen

De Triple Mix tijdens DUIN Triathlon & Duathlon was de eerste wedstrijd binnen de Eredivisie. De stand binnen de Eredivisie is hier terug te vinden.

Alle uitslagen van de overige wedstrijden, van de 4eDivisie tot de Eredivisie, zijn hier terug te vinden.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.