Nieuwe locatie De 30 van Almere goed ontvangen, meteen opgeluisterd met mooie prestaties

 In Geen categorie

Het was met zo’n vierhonderd deelnemers in totaal dan wel een stuk minder druk dan normaal bij De 30 van Almere, maar dat mocht de pret niet drukken op het gloednieuwe parcours in Almere-Buiten, waar dit jaar voor het eerst werd gelopen. Na afloop waren deelnemers enthousiast over de nieuwe routes. “Lekker divers en vooral prachtig door de natuur”, klonk het uit vele monden. “Dit maakt hardlopen mooi.”

De lagere opkomst was sowieso ingecalculeerd door organisatie Start2Finish, vooral in de wetenschap dat alle Nederlandse najaarsmarathons de afgelopen weken al plaatsvonden en veel lopers nu dus wat rust inbouwen. “We hadden vanwege alle bijna het hele jaar geldende COVID-maatregelen geen andere uitwijkmogelijkheden dan dit weekend”, legt Richard Belderok namens de organisatie uit. “En we wilden iedereen vooral gewoon de kans geven om van dit mooie parcours en deze leuke wedstrijd te genieten. Dan maar een keer met iets minder deelnemers”, toont hij zich positief. “En kijk eens om je heen. De deelnemers zijn aan het genieten”, sprak hij tijdens de race.

‘Ik moet eerlijk zeggen: wat een prachtig parcours’

Dat de deelnemers dat konden waarderen, bleek wel toen Nesrine Leene als winnares – zij won de overall wedstrijd en liet alle mannen achter zich – over de streep kwam van de hoofdafstand, de 30 kilometer. De van oorsprong Libanese hardloopster, nu woonachtig in Vleuten, gebruikte De 30 van Almere als voorbereiding op haar marathon van Valencia, die op 5 december plaatsvindt. “Ik had een 30 kilometer nodig. Het is mijn eerste keer hier en ik moet eerlijk zeggen: wat een prachtig parcours. We liepen door de prachtige natuur.”

Leene liep vanaf de eerste kilometer solo aan de leiding: “Ik heb lekker ontspannen gelopen, ondanks de harde wind. Ik liep lekker vlak, het ging goed en ik ben heel tevreden”, sprak ze na 1:55:49 uur hardlopen. “Het was bijzonder om alle mannen achter me te hebben.”

‘Ik ging heel lekker op deze afwisselende route’

Eén van die mannen was Anthonie van Dam, die als tweede overall over de streep kwam en de mannenwedstrijd dus won. Hij kwam ruim zeven minuten later, na 2:02:59 uur, dan Leene over de streep en ook hij was enthousiast. “De wind was pittig, maar eigenlijk heb ik het nergens heel zwaar gekregen. Ik ging heel lekker. Die vrouw voor me (doelend op Leene, red.) ging zo hard, joh. Ze liep zo makkelijk en soepeltjes, dus ik dacht al snel dat het wel prima was om haar lekker te laten gaan. Het was een leuk parcours. Lekker afwisselend.”

Overige afstanden

De halve marathon werd bij de mannen gewonnen door Fitzgerald Krudde, die na 1:33:23 uur het finishlint omhoog mocht tillen. Stephanie van Dijk was de snelste bij de vrouwen en kwam na 1:42:57 uur over de finish. De tien kilometer was prooi voor Dennis de Knijff, die 34:39 nodig had voor zijn wedstrijd. Michelle Elhorst was hier de snelste dame met een tijd van 41:36 minuut. Vincent van Beek en Laila Yahyaoui wonnen de vijf kilometer. Eerstgenoemde deed dat in een tijd van 16:54 minuut en laatstgenoemde, die ook nog eens derde overall werd, finishte na 18:37 minuut.

Alle uitslagen, inclusief die van de kidsruns, zijn hier te vinden.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.