De Halloween Run keert terug: angstaanjagend spannend event in Almere-Buiten

 In Geen categorie

Het hart in de keel, het angstzweet over de rug en kippenvel over het hele lijf: dat is wat de honderden deelnemers aan de Halloween Run op zaterdag 28 oktober gegarandeerd zullen hebben. Dan vindt namelijk weer de engste run van Flevoland plaats. Na een aantal succesvolle edities staat de Halloween Run ook in 2023 weer op het programma.

Tijdens de Halloween Run leggen deelnemers 3 of 5 kilometer af; beide afstanden kunnen zowel wandelend als hardlopend worden volbracht. Onderweg komen ze tientallen scare acts tegen: van zombies tot aan killer clowns en van lijken tot aan seriemoordenaars. “Uiteraard word je als deelnemer nooit aangeraakt, maar onze acteurs zullen er alles aan doen om je de stuipen op het lijf te jagen. De afgelopen jaren lukte dat altijd goed en dat zal dit jaar niet anders zijn”, legt Jefry Visser namens de organisatie uit.

Schrik aanjagen dus: de tientallen acteurs, inclusief tal van schrikeffecten, staan op en langs het volledige parcours dat door en rondom het centrum van Almere-Buiten is uitgestippeld, en duiken op de meest onverwachte momenten op. Bij de Halloween Run is ook een 1 kilometer afstand voor de jongste deelnemers. “En natuurlijk houden we hier rekening met de leeftijd, zodat het ook leuk is om mee te doen voor kinderen die misschien een beetje bang zijn. De ouders van kinderen kunnen bij de inschrijving aangeven in welke van de drie groepen hun kinderen willen starten – oplopend van ‘just for fun’ tot ‘really scary’. En daarnaast mogen ouders ook met hun kinderen meelopen. Natuurlijk maken we het voor deze doelgroep niet te eng of te gek.”

De Halloween Run start dus op zaterdag 28 oktober. De kinderen beginnen om 18:00 uur, de 3 kilometer start vanaf 19:00 uur en de 5 kilometer vanaf 20:20 uur. “Deelnemers komen ieder jaar zelf ook verkleed: de engste kostuums hebben we al voorbij zien komen. Het is natuurlijk niet verplicht – je kunt ook in je hardloopkleding of een normale outfit meedoen – maar we zouden het wel leuk vinden. De engst verklede deelnemer wordt na afloop getrakteerd op een speciale verrassing.”

De inschrijving voor de Halloween Run is op dit moment nog open via http://www.halloweenrunalmere.nl, maar vol is vol.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.