Fysiek machtsvertoon sterke winnaars Tijdrit Almere – natte maar succesvolle editie

 In Geen categorie

Ondanks dat er af en toe wat regenspetters vielen, werd er snoeihard gereden tijdens de Tijdrit Almere. Met honderden deelnemers was het evenement weer wat groter dan de voorgaande jaren en deelnemers beleefden vooral een heerlijke dag. Overall winnaars op de 42 kilometer waren Brian Megens en Marlene de Boer.

Vooral Megens reed haast duizelingwekkend snel over de Almeerse dijken – drie keer heen en weer tussen de havenkom en de Stichtse brug – en haalde daarmee een gemiddelde snelheid van nét geen vijftig kilometer per uur. Uiteindelijk werkte Megens zijn 42 kilometer af in een tijd van 51:33, waarmee hij precies twintig seconden voor Thom Severijn bleef, die daarmee een overall tweede plaats pakte. Marien Bogerd was goed voor een mooie derde plaats in een tijd van 52:51.

Ook bij de vrouwen werd hard gereden, want daar was het triatlete Marlene de Boer, die de wedstrijd gebruikte als mooie aanloop naar het triathlonseizoen, die de 42 kilometer volbracht in een tijd van 1:00:41. Ze bleef dan wel nét niet onder de magische grens van het uur, maar indrukwekkend was het tempo desalniettemin. De Boer bleef onder andere Ilse van Es en Berber Kramer voor. Zij finishten in respectievelijk 1:04:17 en 1:05:18.

Naast de hoofdafstand van 42 kilometer werd er onder andere een 28 kilometer gereden. Ook daar ging het ongenadig hard. Winnaar Marcel Fröse finishte in 34:53, terwijl Niels Matthijs (35:02) en Jarie Verstraeten (eveneens 35:02) daar maar nét achter finishten. Deze afstand werd bij de vrouwen gewonnen door Marie Maes, die na 42:08 over de streep kwam. Jenna van Tongeren (42:23) werd tweede en Heleen Gierveld (43:07) derde.

Tot slot werden er bij de Tijdrit Almere ook nog een Team Time Trial (28 kilometer in teamverband) en een Dikke Bandenrace voor kinderen georganiseerd. Alle uitslagen zijn te vinden via deze link.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.