Almere host van NK Duathlon Jeugd & Junioren

 In Geen categorie

Op 9 oktober vinden niet alleen de Tri2one Tijdrit Almere en het NK Duathlon plaats, maar ook het NK Duathlon voor Jeugd en Junioren. Na overleg met de Nederlandse Triathlon Bond heeft organisatie Start2Finish een en ander geschoven in het wedstrijdprogramma en zo is het gelukt ook deze jeugdige talenten te laten racen om de nationale titels.

De jeugd zal dat doen over 2.5 kilometer hardlopen, 10 kilometer fietsen en nog eens 1.25 kilometer hardlopen, terwijl junioren deze afstanden dubbelen en dus 5 kilometer hardlopen, 20 kilometer fietsen en 2.5 kilometer hardlopen.

Vorig jaar vond er vanwege COVID-19 geen NK Duathlon voor Jeugd & Junioren plaats. In 2019 wel: toen wonnen Syb de Jong en Luna de Bruin in de juniorenwedstrijd, terwijl Mauro Dieters en Merel Veltman Nederlands Kampioen bij de jeugd werden. “Welke atleten we dit jaar op het podium gaan zien, is natuurlijk afwachten”, vertelt Richard Belderok namens de organisatie. “Wij zijn vooral heel erg blij dat we de mogelijkheid hebben gevonden een NK voor deze doelgroep op de kalender te zetten. De jeugd heeft de toekomst en we willen alle kansen aangrijpen hen toffe wedstrijden aan te bieden.”

Op dezelfde dag – 9 oktober 2021 – vinden dus ook de Tri2one Tijdrit Almere en het Open NK Duathlon over de standaard afstand plaats.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.