Nieuwe locatie Après-ski Run enthousiast ontvangen: ‘nóg leuker dan vorig jaar’

 In Geen categorie

Er werd hard gelopen, er werd rustig gelopen, er werd serieus gelopen én er werd onderweg heel veel lol gemaakt: de Après-ski Run in Almere werd deze tweede editie opnieuw gevonden door lopers van alle soorten en maten. Belangrijkste detail: de nieuwe locatie, een rondje door Almere-Haven met als uitvalsbasis Ski-Mere. werd vrijwel unaniem lovend ontvangen. ,,Een hele goede keuze”, klonk het dan ook uit de monden van de honderden toegestroomde hardlopers. ,,Wát een sfeer langs het parcours. Het was de hele ronde genieten.”

Die ronde bestond uit vijf kilometer, die één of in het geval van de tien kilometer lopers twee keer werd afgelegd. Tot die laatste categorie behoorde in ieder geval Leon Braders, die in Almere zijn eerste tien kilometer kwam lopen. ,,Ik heb me last-minute ingeschreven, omdat ik van een vriend hoorde dat hij vorig jaar zoveel plezier had beleefd aan deze run. Nu begreep ik na afloop dat hij, want hij liep vandaag ook weer mee, dit nog veel leuker vond dan vorig jaar en daar kan ik me best iets bij voorstellen. Ik heb van de eerste tot de laatste meter genoten van alle gezelligheid en muziek langs de route.” Terwijl hij het zegt, kijkt hij een beetje dromerig naar het feest dat zich achter hem ontvouwt. ,,Vind je het erg als ik nu de Après-ski induik? Daar kom ik natuurlijk ook een beetje voor”, lacht hij net boven de beats van Anton Aus Tirol, Hey Baby en Rainbow in the Sky uit.

Dat er ook hard werd gelopen, bewijzen onder andere Dennis de Knijff en Sharon Zuijdervliet, die de tien kilometer in respectievelijk 33:16 minuut en 41:11 minuut wonnen. Bij de vijf kilometer waren het Ernst-Jan Haselhoff en Mijnneke Kuin die de wedstrijd naar zich toetrokken in respectievelijk 17:45 minuut en 22:21 minuut. Toch voerde de gezelligheid absoluut de boventoon. ,,Daar kom je natuurlijk ook voor naar de Après-ski Run”, zegt een andere deelneemster, Aafke Koch, daarover. ,,Eerst even een mooie sportprestatie neerzetten”, doelend op haar vijf kilometer. ,,Om daarna aan de glühwein te gaan en de heupen te bewegen op de meest foute muziek die er is.”

Organisator Jefry Visser spreekt in ieder geval van een groot succes. ,,Het is natuurlijk altijd spannend als je met een wedstrijd van locatie verandert. In het geval van de Après-ski Run misschien nog wel meer, omdat de eerste editie vorig jaar al zo’n groot succes was. Vanzelfsprekend is het dan heel fijn dat we al deze positieve reacties krijgen en dat we alle lopers zo zien genieten.”

Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.