Meer dan duizend lopers maken succes van De 30 van Almere, ruim 100.000 euro opgehaald voor KiKa

 In nieuws

De 30 van Almere, die zondag 24 september plaatsvond in een zonnig Almere-Buiten, was in álle opzichten een groot succes. Met meer dan duizend deelnemers was de hardloopwedstrijd populairder dan ooit en dankzij meer dan 100.000 euro die werd opgehaald met de Run for KiKa, is er door de deelnemers een enorme bijdrage geleverd aan onderzoek naar kinderkanker.

“Dit is meer dan waar we ooit op hadden durven hopen”, aldus organisator Jefry Visser. “De 30 van Almere is altijd al een begrip op de hardloopkalender geweest en dat verbaast ons niks: de kwaliteit van deze run is hoog, het parcours is mooi en afwisselend en we hebben een grote, vaste groep deelnemers. De Run for KiKa was dit jaar echter nieuw op het programma en dat we dan zó’n groot bedrag met elkaar ophalen, dat zo goed wordt besteed, daar heb ik eigenlijk geen woorden voor. Ik wil onze deelnemers daar namens onze volledige organisatie voor bedanken.”

Toen De 30 van Almere nog niet zo lang geleden naar Almere-Buiten verhuisde en de organisatie Start2Finish – net als iedereen ter wereld – te maken kreeg met COVID, was een duidelijke krimp in het aantal deelnemers te zien. Dit jaar was daar geen sprake meer van. Integendeel: met meer dan duizend deelnemers is De 30 van Almere meteen weer één van de grotere running events van Nederland. “En dan is het helemaal mooi om van alle lopers te horen dat ze vandaag zo’n mooie dag hebben gehad. Dat zijn natuurlijk de mooiste complimenten”, aldus Visser.

Deelnemers konden meedoen aan de 30 kilometer, 15 kilometer, 10 kilometer, 5 kilometer of Kids Runs (1 & 2 kilometer). De hoofdafstand, de 30 kilometer dus, werd gewonnen door Han Spee: hij wist de afstand in 1:50:05 af te werken en was daarmee razendsnel. Mohammed Zemouri werd tweede in 1:58:18 en Quinten Volleman werd, slechts één seconde later, derde in 1:58:19. Bij de vrouwen ging de winst naar Tineke Heuveling, die ook bijzonder snel was. Zij finishte in een tijd van 2:03:23. Inge Felter-de Jong werd tweede in 2:07:20 en Julia de Leeuw derde in 2:09:11.

Bij de 10 kilometer ging de winst naar Michael Nijland: hij vloog over het parcours en won met overmacht. Toen hij na 38:09 minuut over de streep kwam, moest hij bijna vijf minuten wachten tot Bret Groot als tweede over de finish kwam en de klok stopte op 42:54. Yannick Hartman werd derde in 42:55. Bij de vrouwen was het Mirjam ter Linden die won: zij claimde de overwinning in een tijd van 46:36. Liesbeth Lubbers werd tweede in 48:34 en Suzanne de Heer derde in 49:46.

Voor alle uitslagen, van alle afstanden, kun je hier terecht.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.