Halloween Run Almere: zevenhonderd deelnemers beleven ‘horrorspektakel’

 In nieuws

Het gevaar schuilde in iedere steeg, achter iedere hoek en op ieder moment: deelnemers aan de Halloween Run Almere wisten zaterdagavond soms echt niet waar ze het zoeken moesten als ze voor de zoveelste keer met het hart in de keel werden geconfronteerd met één van de vele jump scares die het event in petto had. Circa zevenhonderd deelnemers – een record – gingen van start aan de Halloween Run Almere en daarmee kijken zowel organisatie als lopers terug op een meer dan geslaagde avond.

Voor organisator Start2Finish zit het seizoen erop: na triathlons, tijdritten en hardloopevents vormde de Halloween Run Almere gisteren het slotstuk van het 2023-seizoen. “We genieten natuurlijk van al onze events, maar dit is altijd wel een hele bijzondere én mooie om het seizoen mee af te sluiten”, aldus Jefry Visser namens de organisatie. “Hier draait het niet om wie de snelste is, wie het hardste kan of wie de beste is; bij de Halloween Run draait het allemaal om de sfeer en om de gezelligheid. En natuurlijk om dat stukje ‘horror’. We hebben dan ook genoten van het feit dat zo ontzettend veel deelnemers zelf ook verkleed kwamen. Dat zien we ieder jaar, maar het blijft geweldig om te zien. We hebben écht hele mooie – of beter gezegd enge – outfits voorbij zien komen.”

Deelnemers konden kiezen voor de 1km (Kids), 3km of 5km en alle afstanden waren zowel hardlopend als wandelend af te leggen. Het aantal schrikeffecten werd logischerwijs afgestemd op de leeftijd van de deelnemers. “Bij de kleintjes doen we altijd rustig en voorzichtig, maar bij de oudere deelnemers natuurlijk niet. Onze acteurs stonden echt overal op en langs het parcours. Als deelnemer wist je nooit wat er ging komen. Het is dan ook geen wonder dat we zoveel mensen hebben zien gillen alsof hun leven ervan af hing.”

De Halloween Run had ook dit jaar weer een mooie samenwerking met een aantal van de ondernemers uit Almere Buiten. Zo gingen deelnemers onder andere dwars door de Hema en ook door basisschool De Kring. “Alleen dat al is natuurlijk ontzettend uniek.” Volgens Visser mogen deelnemers alvast uitkijken naar de editie van volgend jaar. “Dan doen we er wéér een schepje bovenop. Houd onze website en socials in de gaten zodat je op de hoogte bent van wanneer de inschrijving open gaat. Dat zal binnenkort zijn.”

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.