Licht vernieuwd parcours Tijdrit Almere: nog sneller, nog veiliger

 In nieuws

Almere is een stad die hard groeit en nu betekent dat voor de Tijdrit Almere een lichte aanpassing in het parcours. In 2024 rijden deelnemers alleen maar op de dijk tussen de Havenkom en de Stichtse brug: heen op het fietspad, terug op de hoger- en naastgelegen autoweg.

“Afhankelijk van het aantal rondes dat je rijdt, betekent dat dus slechts 1, 3 of 5 keer een bocht van 180 graden, en dat is het dan ook”, aldus organisator Jefry Visser die naar het razendsnelle parcours kijkt. “Verder ga je alleen maar rechtdoor. Dit parcours is ontzettend veilig, omdat de heenweg dus gescheiden is van de terugweg. Je rijdt dus nooit op dezelfde weg tegen andere deelnemers in. En dit parcours is ook razendsnel. Je kunt constant in de meest aerodynamische houding blijven én dus volle bak blijven stoempen.”

De wijziging van het parcours – waarbij een klein lusje ter hoogte van het cirkelbos is ingeruild voor een iets langere lijn op de Almeerse dijken – heeft te maken met een nieuwbouwproject dat onlangs naast het cirkelbos werd afgerond. “De weg is daar nog niet veilig genoeg en daarnaast willen we de nieuwe bewoners ook zoveel mogelijk ontlasten. Vandaar dat we voor deze optie zijn gegaan.”

Op de terugweg van het huidige parcours – wanneer deelnemers dus op de autoweg van de Stichtse Brug terug naar de Havenkom rijden – zit een paar honderd meter met slechter wegdek. “Maar omdat we nu de hele autoweg tot onze beschikking hebben en atleten hier dus niet tegen elkaar in rijden, kunnen we dit veel makkelijker afzetten en zorgen dat atleten daar geen last van hebben. Dat is ideaal: het wordt meteen een stukje veiliger.”

De Tijdrit Almere vindt plaats op 30 maart 2024. Inschrijven kan nog zolang er startbewijzen beschikbaar zijn. Deelnemers kunnen kiezen uit 14, 28 of 42 kilometer en daarnaast kun je ook als team meedoen aan de 28 kilometer Team Time Trial. Speciaal voor kinderen is er een 6.5 kilometer ‘Dikke Banden Tijdrit’.

Tot en met zondag 3 maart profiteren deelnemers van het laagste inschrijftarief.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.