Eerste editie Après-ski Run valt in goede aarde: ‘Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!’

 In Geen categorie

Terwijl de sneeuw uit een sneeuwkanon schiet, de schlägersongs uit de speakers knallen en de openhaard overuren maakt, druppelen de lopers van de Après-ski Run binnen. Tegen de 600 fanatiekelingen stonden er aan de start van deze eerste editie van de Fun Run en dat was een overduidelijk succes. ,,Een leuk parcours, hartstikke veel en vooral geweldig entertainment langs de route en een toffe afterparty”, was eigenlijk de unanieme reactie van alle deelnemers.

De loop was dan ook vooral gericht op sfeer en beleving. Op een unieke ervaring. ,,Het was hartstikke gezellig en de muziek langs het parcours maakte het nóg leuker om hier te lopen”, sprak Suzanne Hoff na afloop. Hoff greep de Après-ski Run aan om haar eerste wedstrijd te lopen en dat smaakte meteen naar meer. ,,Ik heb heerlijk gelopen en vond het geweldig om al die blije mensen bij elkaar te zien. Iedereen had plezier. Dat heeft de organisatie goed voor elkaar. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij.”

Al dat entertainment voor, tijdens en na het lopen kon overigens niet voorkomen dat er ook gewoon prima tijden op de klokken werden gezet. Zo werd de ruim tien kilometer bijvoorbeeld gewonnen door Tim Wolvetang, die 40.47 nodig had voor de drie rondes van net meer dan 3.3 kilometer per stuk. Toch laat hij het ook niet na om het over de beleving te hebben. ,,De sfeer langs het parcours was geweldig met muziek, allerlei gekleurde verlichting en enthousiast publiek. Ik kan iedereen aanraden om deze loop volgend jaar ook te doen. En eerlijk: winnen is natuurlijk altijd leuk. Ik vond het gaaf om een keer aan de leiding te lopen, al is er nog een hoop werk te doen om in vorm te komen”, aldus de ervaren triatleet. Snelste dame van de dag was Esther Kortekaas. Zij had 48.57 nodig voor haar ruim tien kilometer.

Na afloop kwam een groot gedeelte van de deelnemers, maar ook familie, vrienden en publiek, nog af op de afterparty die tot in de late uurtjes doorging. ,,Dat is toch super”, jubelt Esther Leijs terwijl ze nog maar eens een flügeltje naar binnen mikt. Leijs kwam een vriendin aanmoedigen die aan de vijf kilometer meedeed, maar bleef zelf dus ook op het feest hangen. ,,Ik ken geen hardloopwedstrijd waar ze zo’n feest na afloop geven. En kijk eens om je heen”, spreekt ze terwijl ze naar de grote, hossende menigte om haar heen wijst. ,,Dit is toch te gek? Wat een sfeer.” Half dansend, half verontschuldigend neemt ze afstand. ,,Sorry, Helene Fischer draait. Atemlos Durch Die Nacht. Typisch Après-ski. Dan moet je gewoon bewegen!”

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.