‘Team Time Trial is uitstekend georganiseerd en bijzonder leuk om te doen’

 In Geen categorie

Al meer dan tien keer deed Rolf Hendriks mee aan de Tijdrit Almere. Aanvankelijk aan de individuele wedstrijd, maar later, toen er ook een Team Time Trial werd toegevoegd aan het programma, ook aan die ploegentijdrit. ,,Als je een goed team hebt, rijd je zo’n vijftien procent sneller dan in je eentje. Snelheden van tegen de vijftig zijn geen uitzondering. Dat maakt het heel gaaf en bijzonder.”

Dit jaar, wanneer de Tijdrit Almere op 20 april wordt gehouden, wordt de Team Time Trial uiteraard ook weer georganiseerd. ,,Het leuke is dat je je prestaties dan met een team beleeft”, legt Hendriks uit. ,,De teleurstelling, als je minder goed hebt gereden, kun je delen met je ploeg. Maar zeker ook de blijdschap als het juist wel goed is gegaan.”

Hendriks benadrukt dat een ploegentijdrit heel anders is dan een individuele race. ,,Het gaat om echt een heel andere discipline. De zwakste renner is in principe de belangrijkste schakel in het team. Het is de kunst om een modus te vinden waarbij je de zwakste man of vrouw, beter maakt. De zwakste renner moet je in bescherming nemen en je moet zorgen dat diegene niet helemaal kapot gaat voordat je bij de finish bent. Je ziet het vaak gebeuren, dat teams té hard willen. Het maakt van de Team Time Trial niet alleen een leuke, maar ook interessante discipline.”

De Tijdrit Almere leent zich in ieder geval uitstekend voor dit onderdeel, zo legt Hendriks uit. ,,Jullie zetten in Almere iets heel bijzonders neer, zeker in vergelijking tot andere tijdritten. Bij jullie rijden echte hardrijders, maar ook breedtesporters die minder ervaring hebben. Die minder om duur materiaal geven en minder om de extreem hoge snelheden. Iedereen kan meedoen en dat maakt het heel erg leuk, maar ook gezellig.”

Hendriks is dan ook lovend over de organisatie. ,,Alles is tot in de puntjes geregeld. Het parcours is misschien niet heel spectaculair, het zijn tenslotte vier lange, rechte wegen en dus ook maar vier bochten, maar steekt wel goed in elkaar en is veilig en overzichtelijk. Ja, er mogen wel heel wat meer van dit soort wedstrijden zijn.”

In de beginjaren van het evenement schreef Hendriks de wedstrijd nog eens op zijn naam. Nu roept hij graag op tot deelname. ,,Zelfs als je beginner bent, is het de moeite waard. Helemaal zo’n Team Time Trial. Gewoon gezellig, samen met je vrienden. De drempel is laag en je kunt er gezamenlijk voor trainen.”

Inschrijven voor de Tijdrit Almere kan via de website. 

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.