Tri2one Tijdrit Almere: op 8 april barst het geweld onder hardrijders opnieuw los

 In nieuws

Wie rijdt er het hardste over de Almeerse dijken? Welke wielrenner kan het langst zijn gedachten uitschakelen, de pijn verbijten en de verzuring negeren? Op 8 april vindt de Tri2one Tijdrit Almere plaatst: één van de grootste en meest populaire tijdritten van Nederland. Jaarlijks komen hier honderden hardrijders op af – van alle niveau’s overigens – en ook dit voorjaar zal de strijd weer losbarsten in een battle tegen de klok én concurrentie.

Vijf. Vier. Drie. De organisatie telt langzaam maar duidelijk af voor alle fietsers. Eén voor één verschijnen ze op het startpodium – een schavot van twee meter hoog zodat fietsers, na hun start, makkelijk op hoog tempo komen – en is de spanning van hun gezichten af te lezen. Geen wonder ook; bij de Tri2one Tijdrit Almere wacht hen een tijdrit over 42, 28 of 14 kilometer. Een strijd tegen jezelf, tegen de klok, tegen de elementen, maar tegelijkertijd natuurlijk ook een strijd tegen de andere deelnemers. Er kan er maar één de winnaar zijn en dat is diegene die het langst met de pijn om kan gaan.

Twee, een. Het startschot gaat en daarmee vertrekt alweer een deelnemer. Het is er één van de honderden deelnemers die jaarlijks in Almere aan de start staan. De Tri2one Tijdrit Almere wordt ieder jaar gevonden door tijdrijders uit het hele land, maar ook Belgen en Duitsers komen op de wedstrijd af. “En van alle niveau’s”, legt organisator Jefry Visser uit. “Je hebt bij ons de echte toppers zijn, zelfs atleten die wereldkampioen bij de amateurs zijn of zijn geweest, maar ook beginnende fietsers of mensen die daar tussenin zitten. Dat is ook helemaal prima: onze wedstrijd is voor iedereen. Het is een evenement dat laat zien hoe prachtig de fietssport in het algemeen en tijdrijden in het bijzonder is.”

Een bijzondere discipline is tijdrijden sowieso. Om de zoveel seconden wordt er een deelnemer weggeschoten en pas bij de finish wordt de balans opgemaakt. In Almere liegen de omstandigheden er ook niet om. “Ons parcours bevindt zich op de dijken rondom Almere Haven. De wind heeft hier vrij spel, dus als er veel wind staat, wordt het zwaar met de wind van voren en gaat het gigantisch hard met de wind in de rug. Juist die omstandigheden zorgen ieder jaar weer voor een compleet andere dynamiek. De Tri2one Tijdrit Almere en dan vooral de uitslag is daarmee behoorlijk onvoorspelbaar. Maar, één ding is zeker: het is de sterkste renner die wint.”

Bij de Tri2one Tijdrit Almere kunnen deelnemers kiezen uit een wedstrijd over 14, 28 en 42 kilometer. Daarnaast is er een speciale race voor kinderen/junioren en is er een Team Time Trial: deelnemers rijden dan in teams van vier. De inschrijving is nog geopend en verloopt via de website http://www.tijdritalmere.nl. Vol is vol.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.