Nieuwe locatie voor DUIN Triathlon & Duathlon: Almere Haven belooft spektakel

 In nieuws

DUIN Triathlon & Duathlon zal over drie weken plaatsvinden op een geheel nieuwe locatie: Almere Haven. Een aantal omstandigheden zorgt ervoor dat dit jaar niet geracet kan worden op de oude, vertrouwde omgeving, maar organisatie Start2Finish is meer dan tevreden met deze nieuwe uitvalsbasis die gecentreerd zal zijn rondom de Havenkom en dus gelegen ligt in een stadsdeel dat simpelweg ’triathlon ademt’.

Deze nieuwe locatie heeft een aantal gevolgen voor deelnemende triatleten. De start- en finishlocatie is dus gelegen in de Havenkom van Almere Haven. Vanaf hier heb je als toeschouwer perfect zicht op het zwemparcours dat wordt uitgezet in het Gooimeer. Hier ligt een mooie ronde van 750 meter, dat afhankelijk van de gekozen afstand één of twee keer wordt afgelegd. Het fietsen, een mooie en snelle ronde van 10 kilometer over de Gooimeerdijk en inclusief klein lusje door de luxueuze wijk Overgooi, belooft veel spektakel en is voor publiek ontzettend goed te volgen. Ook het loopparcours, een mooie ronde van 2.5 kilometer door Almere haven, is snel en voert telkens weer langs de start- en finishlocatie. Alle specifieke informatie over het parcours vind je op de website. Daar vind je via het tabblad ‘wedstrijdinformatie’ het parcours van de door jou gekozen afstand.

Deelnemers hoeven gelukkig niet veel in hun agenda aan te passen: er verandert nagenoeg niks aan het wedstrijdprogramma. Op zaterdag 18 mei wordt de Olympische Afstand verschoven, om zo de drukte op het fietsparcours te verminderen, en verder wordt iedere startserie een kwartiertje opgeschoven. Het wedstrijdprogramma op vrijdag 17 en zondag 19 mei blijft ongewijzigd. Het volledige programma kun je hier bekijken.

We zien jullie in het weekend van 17, 18 en 19 mei!

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.