Ideale omstandigheden Tri2one Tijdrit Almere zorgen voor duizelingwekkende snelheden

 In nieuws

De omstandigheden waren nagenoeg perfect; het zonnetje scheen, de temperatuur was precies goed en de wind was – hoe uniek ook, voor Almere – verwaarloosbaar. Er werd dan ook volop genoten tijdens de Tri2one Tijdrit Almere die vandaag plaatsvond en dat niet alleen; er werden haast duizelingwekkende snelheden bereikt. Bodi del Grosso won de hoofdafstand over 42 kilometer en bij de vrouwen ging de winst naar Magda Nieuwoudt.

Del Grosso werkte zijn 42 kilometer af in 54:08, wat neerkomt op ruim 46 kilometer per uur gemiddeld. Er was geen enkel moment van verslapping op de Almeerse dijken en daarmee kon Del Grosso zijn overwinning veiligstellen. Jari Verstraeten kwam overigens nog dichtbij de zege, maar gaf uiteindelijk 25 seconden toe op de winnaar en finishte dus als tweede in een tijd van 54:33 minuut. Het gat naar de nummer drie was net wat groter: Tim Christen streed voor wat hij waard was en kon het brons veiligstellen in een tijd van 56:21. Met die tijd had hij een marge van zeven seconden op Lennart Wegewijs, die op zijn beurt dus nét naast het podium greep.

Ook bij de vrouwen ging het hard: 40.79 kilometer per uur gemiddeld om precies te zijn. Magda Nieuwoudt finishte haar 42 kilometer in een tijd van 1:01:47 uur en was vandaag oppermachtig. Emma Boertjes was eveneens sterk en werd tweede in een tijd van 1:03:04: hoe hard ze ook reed, ze bleef dus wel op gepaste afstand van de winnares. Marieke Brouwers legde uiteindelijk op indrukwekkende wijze beslag op de bronzen plak en werd derde in een tijd van 1:03:59.

Honderden deelnemers – ruim 200 meer dan vorig jaar – gingen er vandaag van start tijdens de Tri2one Tijdrit Almere. Deelnemers konden kiezen uit 42 kilometer, 28 kilometer, 14 kilometer, de Team Time Trial (28 kilometer in teams van vier atleten) of de kinderrace. “Het was geweldig om te zien dat we zoveel tijdrijders enthousiast hebben gemaakt om bij ons te starten. De reacties na afloop, direct na de finish, waren net zo geweldig. Behoorlijk veel atleten kwamen na afloop naar ons – de organisatie – toe om ons te bedanken voor de mooie wedstrijd. Uiteindelijk doe je het daarvoor.”

Mooi om te zien was ook dat fotografen uit het hele land naar Almere waren gereisd om de wedstrijd vast te leggen. Aan interesse dus geen gebrek. “Ook al is tijdrijden een relatief kleine tak van sport; de discipline is en blijft  populair. En als triathlonstad trekt Almere natuurlijk ook een heleboel triatleten naar de wedstrijd, ter voorbereiding op het seizoen dat op het punt staat los te barsten. Wat dat betreft hebben we hier altijd een mix van gevestigde orde, toptalenten, beginnende fietsers en álles daartussenin aan de start. Dat maakt de Tri2one Tijdrit Almere ieder jaar ook zo bijzonder.

De uitslagen zijn hier te vinden.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.