Gezelligheid tijdens winderige Rixax KidneyRun@Night

 In Geen categorie

,,Wat een wind. Wat was het afzien. Maar wat was het een leuk parcours. Ik heb echt genoten”, aldus Rody die zaterdagavond meedeed aan de tien kilometer van de Rixax KidneyRun@Night. Hij was één van de honderden lopers die zich niet uit het veld lieten slaan door de harde wind en genoten van de sfeer en gezelligheid van dit loopevenement.

Aan sfeer en gezelligheid was er dan ook geen gebrek. Al tijdens de KidsRuns (1 en 2 kilometer) werd er goed gelopen, maar ook veel gelachen en plezier gemaakt door alle deelnemende kinderen. De 1 kilometer werd uiteindelijk gewonnen door Juuso van der Ende. Hij deed 4.26 minuut over de duizend meter. Bij de meisjes ging de winst naar Pueblita Renfurm in een tijd van 5.07 minuut. De 2 kilometer werd gewonnen door Laila Yahyaoui in een tijd van 7.20 minuut. Maxx Bogaert won bij de jongens in 7.43 minuut.

‘Toffe’ VoetbalRun

Extra bijzonder was de dit jaar geïntroduceerde VoetbalRun waarbij kinderen een kleine kilometer met een voetbal aan de voet aflegden. Onderweg kwamen ze daarbij hindernissen tegen. ,,Wat cool”, sprak Roan direct na de finish. Ilkay vulde hem meteen aan. ,,Echt heel tof.” Het was geweldig om te zien hoe de kinderen hun best deden om de bal onder controle te houden, terwijl ze wel zo snel mogelijk probeerden te rennen.

Loopgeweld

Het echte loopgeweld was te zien op de tien kilometer. Triatleet Milan Brons leidde de wedstrijd van start tot finish en had er een behoorlijk tempo inzitten. Onderweg grapte hij nog wel even dat de wind erg vervelend was, maar desalniettemin kwam hij al na 33 minuten en 46 seconden over de finish. De winst bij de dames ging naar Cynthia Zetz. De Almeerse deed 42.12 minuut over de 10 kilometer. Maar ook lopers die niet op het podium stonden, genoten enorm van de wedstrijd. ,,Ik vond het parcours erg leuk”, sprak Wim bijvoorbeeld. ,,Op de dijk was het afzien, vooral omdat het een lang recht stuk is, maar terug loop je via allerlei woonstraten. De afwisseling was perfect!” Ook Ryanne vond dat. ,,En dan al die lichtjes op de dijk. Dat blijft toch ieder jaar weer bijzonder.”

Gedomineerd

Net als de 10 kilometer werd ook de 5 kilometer gedomineerd door één loper. Boyd Declercq won met overmacht en in een tijd van 17.43 minuut. Hij liep constant alleen aan de leiding. De dameswedstrijd werd gewonnen door Dirkje Lebouille. Zij had slechts 18 minuten en 56 seconden nodig om de 5 kilometer te volbrengen.

Uiteindelijk werd er ook nog 2900 euro opgehaald voor de Nierstichting, een bedrag dat de komende maanden nog kan oplopen!

Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.