Geweldige omstandigheden zorgen voor snelle tijden Tijdrit Almere

 In Geen categorie

Met een gemiddelde snelheid van ruim 47 kilometer per uur raasde de Belg Hans van den Buverie zaterdagmiddag over de finish van de Tijdrit Almere. Hij had slechts 54 minuten en 37 seconden nodig voor zijn 42 kilometer. Dat deed hij onder ideale omstandigheden: er stond nauwelijks wind en de zon stond prominent aan de hemel. Bij de dames ging de winst naar de Nederlandse Sarissa de Vries. De Maastrichtse reed met een tijd van 1.02.30 ruim 41 kilometer per uur gemiddeld.

Terwijl de weersvoorspellingen vooraf niet eens zo heel denderend waren, viel dat op de wedstrijddag alleszins mee. Het was niet te koud, de zon scheen bijna de hele dag en er stond weinig wind. Dat zag winnaar Van den Buverie ook. ,,Al is het wel zo dat je, hoe minder wind er staat, je alleen maar meer je eigen wind voelt. En dat voelt aan als tegenwind, dus dat maakt het toch ook wel zwaar. Al vroeg in de eerste ronde (er werden twee rondes van 21 kilometer gereden, red.) moest ik flink op de pedalen duwen. Halverwege had ik het even zwaar, maar daar kon ik gelukkig doorheen ‘beuken’.”

Spannend op goed parcours

Den Buverie maakte het overigens nog spannend, want lang leek het er op dat de 42 kilometer gewonnen zou worden door Filip Speybrouck, ook een Belg. Maar uiteindelijk kwam Speybrouck 10 seconden tekort. ,,Ik verbaasde me eigenlijk een beetje dat ik vandaag al zo goed kon rijden. Tot twee weken terug had ik een aantal blessures en het is pas vroeg in het seizoen”, vertelt hij terwijl hij even daarvoor al aangaf te verwachten dat Den Buverie sneller zou zijn. ,,Maar het was een goede dag. De omstandigheden waren perfect en het parcours lag er goed bij.” Uiteindelijk werd de Nederlandse Wieger van der Wier derde in een tijd van 55.46.

Nederlandse vrouwen sterk

Waar de mannenwedstrijd dus werd gedomineerd door Belgen, was dat bij de vrouwen totaal anders. Daar werd de 42 kilometer dus gewonnen door Sarissa de Vries (1.02.30). De triatlete uit Maastricht, in 2017 nog tweede op het EK en NK Long Distance triatlon tijdens Challenge Almere-Amsterdam, reed ijzersterk en besloot na afloop zelfs nog even een stukje te gaan hardlopen. Tweede werd Mathilde Matthijsse (1.04.13) en derde Marion Gerssen (1.04.28).

Team Time Trial

Ook bij de Team Time Trial, een ploegentijdrit, werd snoeihard gereden. Bij de mannen ging de winst naar Thom Severijn, Peter Rozemond, Christiaan Riemens en Lars Quaedvlieg die samen het team ‘Ikwilsportvoeding.nl’ vormden. Met een gemiddelde snelheid van 48.4 kilometer per uur hadden zij 26.02 nodig voor hun 21 kilometer. Tweede ploeg werd CT The Bananas (26.07) en derde USWV De Domrenner (26.14).

Ook bij de dames ging het hard, maar daar werd de snelheidsbarrière van veertig kilometer per uur net niet geslecht. Lieske Coumans, Kathleen Thomas, Nathalie Hoogeveen en Lotte Jansen, samen ‘North meets South’, deden 31.34 over de 21 kilometer en behaalden daarmee een gemiddelde snelheid van 39.93 kilometer per uur. Tweede ploeg werd TTW Ladies in een tijd van 32.10 terwijl CS030 met een tijd van 32.17 derde werd.

Alle uitslagen, ook van de jeugd, 21 kilometer individueel en de handbikeserie, vind je hier.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.