DUIN Triathlon kleurt op Landelijke Veiligheidsdag ‘blauw’

 In Geen categorie

In het weekend van zaterdag 26 en zondag 27 mei staat DUIN in het teken van de Duin Triathlon & Duathlon. Een sportief weekend met maar liefst tweeduizend atleten aan de start, verspreid over de verschillende disciplines die er op zaterdag en zondag zijn. Op zaterdag 26 mei vindt onder andere het EK Politietriathlon plaats over de Olympische Afstand (OD), precies op de dag dat ook de Landelijke Veiligheidsdag valt.

Alle politiemannen starten de 26e om 12.00 uur aan hun 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen, terwijl de politievrouwen om 12.15 uur aan de bak mogen. Er zijn deelnemers uit maar liefst negentien verschillende landen, waaronder Noorwegen, Italië, Frankrijk en Duitsland. Een dag eerder, vrijdag 25 mei, is er een speciale openingsceremonie in hotel Van der Valk, waarbij alle deelnemende landen hun vlag tonen. Aansluitend volgt nog een diner. Op zaterdag volgt na de wedstrijd, ook in Van der Valk, een prijsuitreiking, afsluitingsceremonie en feestelijke afsluiting van het EK.

Toepasselijk is dat op dezelfde dag als dat er zoveel agenten in DUIN strijden om de titel Europees Kampioen, het centrum van Almere Stad in het teken staat van de Landelijke Veiligheidsdag. Op de Esplanade laten politie, brandweer, defensie, GGD, Marine, ANWB, VVN, Rijkswaterstaat, Rode Kruis, Veiligheidsmuseum PIT en Reddingsbrigade Nederland zien hoe zij onderling samenwerken en wat het werk van de Nederlandse hulpdiensten inhoudt. Groot fan van de politie? Dan kun je op zaterdag 26 mei je hart ophalen in Almere met eerst het EK triathlon en daarna een bezoek aan de nationale veiligheidsdag.

Jort Vlam vertelt dat het niet toevallig is dat beide evenementen op dezelfde dag in dezelfde stad worden georganiseerd. ,,Almere is een stad die zich graag profileert op het gebied van veiligheid. En Almere is een stad waar de triathlon in het DNA zit. Toen we hoorden dat Nederland het EK Politietriathlon mocht organiseren in 2018, hebben we meteen contact gezocht”, aldus de organisator van het EK Triathlon in DUIN. ,,Het past natuurlijk perfect dat juist op de dag dat er zoveel politie in DUIN is uit haast heel Europa, het tegelijkertijd ook ‘blauw’ ziet in het centrum van Almere. Beide werelden komen zo mooi samen.”

Tijdens DUIN Triathlon & Duathlon zijn er overigens veel meer disciplines dan het EK OD Triathlon voor politie. Zo is er bijvoorbeeld het NK & BK Duathlon, een triatlon voor scholieren, een OD triatlon voor recreanten en verschillende wedstrijden binnen de diverse divisies die er zijn. De Eredivisie, het hoogste niveau van Nederland, start op zondag 27 mei aan een zogenaamde Triple-Mix. Tijdens de Triple-Mix leggen triatleten maar liefst drie keer een korte triatlon af, waarbij de onderdelen telkens in andere volgorde worden afgewerkt.

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.