Nieuwe locatie voor Tijdrit Almere: alle informatie die je nodig hebt!

 In nieuws

De Tijdrit Almere heeft dit jaar – aankomende zaterdag 20 april dus – een nieuwe locatie. Op het laatste moment hebben wij te horen gekregen dat ons geen vergunning werd verleend voor de locatie waar we de Tijdrit de voorgaande jaren organiseerden. Dit wegens laat aangekondigde wegwerkzaamheden, maar ook andere activiteiten binnen de polder. Excuses voor het ongemak!

Gelukkig hebben we in samenwerking met de gemeente nog wel een alternatieve locatie gevonden. Hieronder kun je duidelijk lezen wat dit voor jou betekent.

Locatie

De Tijdrit Almere zal aanstaande zaterdag, op 20 april 2019, worden gehouden op de Gooimeerdijk-Oost. De start vindt ter hoogte van de Veerkade plaats, net buiten de Havenkom van Almere Haven. Aan het begin van de dijk staat het startpodium en vanaf daar fiets je over de dijk richting Stichtse Brug. Nog voor de brug ligt een keerpunt. Halverwege de terugweg wordt nog een klein lusje door de polder gemaakt, alvorens je via het laatste stuk van de dijk weer terugrijdt richting Almere Haven. Deze ronde is in totaal 14 kilometer lang en wordt in zijn geheel over de brede autoweg (en dus niet over het fietspad) gereden.

Afstanden

Die ronde van 14 kilometer noopt ons dus ook om de afstanden ietwat op de schop te gooien. Senioren kunnen nu kiezen voor een 28 kilometer (2 rondes) of 42 kilometer (3 rondes). Junioren rijden één ronde van 14 kilometer.

Voor kinderen blijft de afstand ongewijzigd: zij rijden nog steeds (1 ronde van) 5.5 kilometer.

De Team Time Trial wordt dit jaar over twee rondes en dus in totaal 28 kilometer verreden.

Al ingeschreven

Als jij je al had ingeschreven voor de 42 kilometer, verandert er niks aan jouw inschrijving en doe je nog steeds mee aan die afstand.

Als jij je al had ingeschreven voor de 21 kilometer en ben je senior, wordt die inschrijving automatisch omgezet naar de 28 kilometer. Je rijdt dan dus een tijdrit van 7 kilometer langer.

Als jij je al had ingeschreven voor de 21 kilometer en ben je junior, dan wordt die inschrijving automatisch omgezet naar 14 kilometer. Je rijdt dan dus een tijdrit van 7 kilometer korter.

Als jij je al had ingeschreven voor de 5.5 kilometer, verandert er niks aan jouw inschrijving en doe je nog steeds mee aan die afstand.

Parkeren

Ook voor deze locatie hebben we voldoende gratis parkeergelegenheid. Parkeren kan op het Manifestatieveld (tussen de Strandweg en Sluiskade in Almere Haven voor navigatie). Via daar steek je lopend/fietsend eenvoudig de havenkom door richting startterrein.

Starttijden

Door de nieuwe afstanden, zijn er kleine wijzigingen in het programma. Dat programma kun je vinden op onze website: https://start-2-finish.nl/programma-tijdrit-almere/

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.