Almere gastheer Nederlands Kampioenschap Duathlon op de lange afstand

 In Geen categorie

 

In het weekend van 4 en 5 juni staat Almere weer in het teken van duursport: op zaterdag 4 juni vindt het Nederlands Kampioenschap voor de Duathlon op de lange afstand plaats, en zondag 5 juni wordt de jaarlijkse Duin Triathlon gehouden. Beide wedstrijden vinden in het in en rondom Duin in Almere Poort plaats waar atleten de strijd met elkaar en met de wind aangaan. “In totaal verwachten we meer dan 1000 atleten aan de start!” vertelt voorzitter Richard Belderok van Stichting Start2Finish.

De NK lange afstand Duathlon bestaat uit een parcours van 10 kilometer lopen, 60 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen. Daarnaast kunnen atleten ook deelnemen aan een sprintversie: 5 kilometer lopen, 20 kilometer fietsen en 2,5 kilometer lopen.

De triathlon op zondag bestaat uit een – bijna uitverkochte – olympische afstand: atleten zwemmen 1500 meter in het IJmeer bij het Catamaranstrand in Almere Poort, fietsen vervolgens 40 kilometer op de IJmeerdijk en lopen 10 kilometer op een parcours door het project Duin. Daarnaast kunnen atleten meedoen met een sprintversie (750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen, 5 kilometer lopen) en wordt voor leerlingen van basisscholen de Mini Duin Triathlon georganiseerd (250 meterzwemmen, 10 kilometer fietsen, 2,5 kilometer lopen).

Toekenning NK Duathlon Lang

De organisatie Start2Finish organiseert al jaren een triathlon in Almere, waarvan sinds 2014 de Duin Triathlon in Almere Poort. Samen met de Nederlandse Triathlon Bond werd dit jaar bedacht om hier ook een Duathlon aan toe te voegen. Gezien de ervaring van de Almeerse organisatie met eerdere Kampioenschappen, werd een bid voor het NK Duathlon Lang meteen voor twee jaar gehonoreerd door de Bond.

 

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.