Reglement met betrekking tot NK & AGK Duathlon

 1. Het NK & AGK Duathlon wordt georganiseerd conform het wedstrijdreglement van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB)
 2. Voor de tijdregistratie wordt gebruik gemaakt van de ProChips van MyLaps. De chip dient om de (linker-)enkel te worden gedragen.
 3. Tijdens het NK & AGK Duathlon is het dragen van een harde fietshelm verplicht.
 4. Het is niet toegestaan tijdens het fietsonderdeel de middellijn van de weg te overschrijden. Dit zal worden bestraft met directe diskwalificatie.
 5. Stayeren is niet toegestaan. De ‘stayerzone’ is 12 meter lang en beslaat de gehele breedte van de weg. Van stayeren is sprake zodra tussen het voorste punt van de voorste fietser en dat van de fietser erachter minder dan 12 meter ruimte zit. Een inhaalactie (het volledig passeren van de stayerzone) dient binnen 20 seconden voltooid te zijn. Daaropvolgend hoort de ingehaalde atleet binnen 5 seconden uit de stayerzone van eerstgenoemde atleet verdwenen te zijn.
 6. Ook achter motoren (15 meter) en andere motorvoertuigen (35 meter) dient afstand bewaard te worden.
 7. Voor Jeugd en Junioren gelden t.a.v. het fietsen de reglementen zoals die ook gelden voor de wedstrijden in het Jeugd- en juniorencircuit (tijdritfietsen en/of voor de remhendels uitstekende opzetsturen niet toegestaan).
 8. Het deponeren van afval buiten de daarvoor bestemde ’trash-zone’ zal worden bestraft met directe diskwalificatie.
 9. Voor het Nederlands Kampioenschap Duathlon Standaard afstand zullen prijzen worden uitgereikt in de categorieën Elite en Agegroups. Bij de Agegroups wordt onderscheid gemaakt in agegroups van 5 jaar (20-24, 25-29, 30-34, etc). Er zal geen prijsuitreiking zijn voor niet-NK deelnemers.
 10. Het te winnen prijzengeld voor de Eliten, zowel heren als dames, van het Nederlands Kampioenschap is als volgt verdeeld:
  1e Plaats : 250 euro
  2e Plaats : 150 euro
  3e Plaats : 100 euro
 11. In de Agegroup categorieën wordt geen prijzengeld uitgereikt.
Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.