Over Almere Duin

Zwemmen, fietsen en lopen – in de vorm van een triathlon of duathlon – door de jongste en modernste wijk van Almere. Dat is, kort gezegd, wat DUIN Triathlon & Duathlon is. Tientallen disciplines, waaronder bijvoorbeeld het NK Duathlon, een open Olympic Distance en de spectaculaire Triple-Mix, verspreid over twee dagen die samen één van de drukstbezochte triathlonweekenden van Nederland vormen. Een strakke organisatie, een snel parcours en vooral een prachtige omgeving in een stad die triathlon ademt!

DUIN Triathlon & Duathlon heeft zich door de jaren heen opgewerkt tot vaste waarde op de Nederlandse triathlonkalender. Met jaarlijks meer dan duizend triatleten aan de start, wordt dit evenement massaal gevonden door zowel beginnende sporters als de meer ervaren en zelfs behoorlijk wat pro-atleten. Zo gek is dat – wat ons betreft – ook niet. In Almere ligt niet alleen een prachtig en snel parcours dat door DUIN en over de voor Almere zo typische dijken voert, maar ook de verzorging op en rond het parcours zit goed in elkaar, het is altijd gezellig druk en toeschouwers weten de wedstrijd ook te vinden. Dat maakt meedoen altijd meteen een stuk leuker!

DUIN is de jongste wijk van Almere en tevens één van de populairste plekken van Nederland om te wonen. De wijk is, zoals de naam al doet vermoeden, volledig gebaseerd op de duinen en daarom opgebouwd uit enorme hoeveelheden zand en voorzien van diverse hoogteverschillen. Daarnaast heeft DUIN al behoorlijk veel nationale en zelfs internationale media-aandacht gekregen. Hoe gaaf is het dan dat je daar – als duatleet of triatleet – doorheen mag racen? Een bijzondere ervaring gegarandeerd!

En racen, dat gebeurt er zeker weten tijdens DUIN Triathlon & Duathlon. Ieder op zijn of haar eigen niveau. Respect voor alle deelnemers. Van de eerste tot de laatste finisher!

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.