Prachtige weersomstandigheden, een record aantal lopers en razendsnelle tijden bij De 30 van Almere

 In nieuws

Ruim veertienhonderd hardlopers – aanzienlijk meer dan voorgaande edities – kwamen vandaag in actie tijdens De 30 van Almere. Onder prachtige weersomstandigheden werden razendsnelle tijden genoteerd en minstens zo belangrijk: werd bijna twee ton opgehaald voor KiKa.

Run for KiKa was, net als vorig jaar, ook nu verbonden aan De 30 van Almere en dat leverde uiteindelijk een astronomisch bedrag op van 189.040,23 euro op. “Dat is fantastisch”, aldus organisator Jefry Visser. “Een woord dat de lading eigenlijk niet dekt, want dat we met elkaar zoveel geld hebben opgehaald voor een goed doel dat zó belangrijk is, is eigenlijk niet in woorden uit te drukken. Als organisatie willen we écht onze dank aan alle deelnemers uitspreken.”

30 kilometer

Los van dat prachtige bedrag dat werd opgehaald, genoten de ruim 1400 hardlopers vandaag ook van geweldige weersomstandigheden: blauwe lucht, een lekker najaarszonnetje, vrijwel geen wind en een temperatuur die perfect was voor een run van 30 kilometer, 15 kilometer, 10 kilometer, 5 kilometers of de Kids Runs van 2 of 1 kilometer. Het leverde logischerwijs razendsnelle tijden op. Jan Leerink won de 30 kilometer bijvoorbeeld; de atleet uit Amsterdam noteerde een tijd van 1:44:21 en bleek oppermachtig. Maarten Pals uit Zwolle werd tweede in 1:51:39 en Jan Meysmans uit Asse werd derde in 1:52:26. Ook bij de vrouwen ging het razendsnel en was het bovenal bijzonder spannend in de strijd om de podiumplaatsen: Trix Hakstege uit Baarn trok aan het langste eind en won de wedstrijd in 2:03:19, precies dertig seconden voordat Marleen Wilms uit Leusden tweede werd in 2:03:49. Het brons was voor Lotte Bout uit Weesp, die 2:04:23 noteerde.

15 kilometer

Ook bij de 15 kilometer ging het ontzettend snel; Thomas Dronkert uit Almere won in eigen stad in een tijd van 54:54 en bleef daarmee ruim voor Stefan Woudwijk: de Emmeloorder pakte het zilver in 56:37. Het brons was voor Peter Hildering uit Hilversum, die de 15 kilometer wist af te werken in een tijd van 1:01:17. Bij de vrouwen was het de Zeewoldense Babette Fokkens-Ancery die won in een tijd van 1:03:45. Het was met een enorme marge dat ze won, want Nathalie Afanador uit Almere werd tweede in 1:14:06 en Daphne Hofman uit Lelystad werd derde in 1:19:30.

10 kilometer

Het mag bijna geen verrassing heten dat ook op de tien kilometer bijzonder hoge snelheden en dus snelle tijden werden gelopen. Pim Gouw uit Huizen bleek de sterkste loper van de dag en won in een toptijd van 33:05. Ook Sjoerd Haas en Victor Hooft waren snel, maar met tijden van 35:30 en 36:52 werden zij respectievelijk tweede en derde. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Sanne Scheltes uit Assen, die 42:49 klokte. Nynke Ressing uit Amsterdam werd tweede in 44:27 en Joanke Boon uit Voorburg derde in 47:34.

Overige resultaten:

Alle uitslagen, inclusief die van de 5 kilometer, 2 kilometer én 1 kilometer, zijn hier te vinden: klik hier.

Winnaar van de 30 kilometer, Jan Leerink. (Foto: Marathon-Photo’s)

Recente berichten

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.