Reglement voor deelname aan evenementen onder auspiciën van de Stichting Start2Finish

A. Algemeen reglement voor wedstrijden van de Stichting Start2Finish

 1. Voorinschrijving voor de wedstrijden is sterk aan te bevelen. Voorinschrijving is definitief na ontvangst van de betaling.
 2. Voor sommige wedstrijden wordt gewerkt met een maximum aantal deelnemers per startserie, er kan dan worden gewerkt met een wachtlijst.
 3. Reeds betaald inschrijfgeld zal niet worden gerestitueerd, hierbij gelden de volgende uitzonderingen:
  1. Indien een atleet zich uiterlijk 6 weken voor de wedstrijddag afmeldt bij de organisatie, wordt het reeds betaalde inschrijfgeld gerestitueerd met inhouding van € 5,00 voor gemaakte administratieve kosten.
  2. In geval van een blessure kan door de organisatie worden bepaald dat de atleet gratis mag deelnemen aan dezelfde wedstrijd in het volgende jaar, indien de atleet een doktersverklaring kan overleggen. De atleet dient dit dan uiterlijk 2 weken voorafgaand aan de wedstrijddag te melden aan de organisatie.
 4. Tijdens de wedstrijd dienen deelnemers zich te houden aan de algemene verkeersregels.
 5. Deelname aan de wedstrijden geschiedt op eigen risico.
 6. Het door de organisatie verstrekte startnummer dient duidelijk zichtbaar door de deelnemer gedragen te worden, bij looponderdelen aan de buikzijde en tijdens fietsonderdelen op de rugzijde.
 7. De organisatie behoudt zich het recht voor om deelnemers die zich niet houden aan bovengenoemde regels te onthouden van deelname.
 8. De organisatie behoudt zich het recht voor om wedstrijden te wijzigen en/of af te gelasten indien zij zich gezien de omstandigheden genoodzaakt ziet. Inschrijfgeld zal in dit geval niet worden gerestitueerd wanneer er sprake is van overmacht.
 9. Met het accepteren van de regels gaat de deelnemer akkoord met opname in de uitslagenlijst met volledige naam, met het opnemen van het mailadres in de marketingdatabase van Start2Finish voor wedstrijdspecifieke aanbiedingen en aanbiedingen van vergelijkbare evenementen van Start2Finish en met het feit dat er tijdens deelname van het evenement foto’s van de deelnemer worden gemaakt en deze gebruikt worden voor publicatie op de Facebookpagina’s, websites of in de nieuwsbrieven van evenementen van Start2Finish. In lijn met de AVG mag de deelnemer verzoeken tot verwijdering van deze gegevens indien gewenst. Hiervoor kan een bericht worden gestuurd aan info@start-2-finish.nl, welke deze zal afhandelen.

Reglement met betrekking tot DUIN Triathlon & Duathlon Almere

 1. Voor deelname aan de DUIN Triathlon & Duathlon Almere is een geldige NTB Licentie verplicht (Atletenlicentie, voorzien van een recente pasfoto en geldig in 2019). Indien je geen licentie hebt worden er kosten voor daglicentie in rekening gebracht om aan deze verplichting te voldoen.
 2. Tijdens de DUIN Triathlon & Duathlon Almere is het NTB reglement van toepassing. Om die reden is stayeren tijdens de open series van de triathlon verboden. Bij overtreding volgen disciplinaire maatregelen. Het NTB reglement is terug te vinden op http://www.triathlonbond.nl/.
 3. De badmuts die door de organisatie wordt verstrekt moet tijdens het zwemonderdeel van de DUIN Triathlon Almere worden gedragen.
 4. Bij deelname aan de DUIN Triathlon & Duathlon Almere is een harde fietshelm verplicht.
 5. Voor de tijdregistratie wordt gebruik gemaakt van de gele en groene chips van MYLAPS (ChampionChip).
  1. Alleen de gele of groene MYLAPSchips kunnen worden gebruikt. Als u niet in bezit bent van een eigen (groene/gele) chip dan kunt u deze voor € 6,- kopen (€4,50 aanschaf plus €1,50 gebruik)
  2. De chip dient om de (linker-)enkel te worden gedragen.
 6. Tijdens de DUIN Triathlon Almere worden de volgende categorieën onderscheiden:
  1. Mini: Jeugd (geboren vanaf 01-01-2004 t/m 31-12-2009)
  2. Sprint: Junioren (geboren vanaf 01-01-2000 t/m 31-12-2003)
   Senioren (geboren t/m 31-12-1999)
  3. Olympische Afstand: Senioren (geboren vanaf 01-01-1980 t/m 31-12-2001)
   Masters (geboren t/m 31-12-1979)
  4. Trio: snelste team over de Sprintafstand en snelste team over de Olympische Afstand
 7. Tijdens de DUIN Duathlon Almere worden de volgende categorieën onderscheiden:
  1. NK Duathlon Lange afstand, NK Overall heren/dames. Bij deze categorie is er prijzengeld beschikbaar conform dit schema:
   Plaats 1 – €250,-
   Plaats 2 – €150,-
   Plaats 3 – €100,-
  2. NK Agegroup heren/dames, leeftijdscategorieën: 40/45/50/55/60/65
  3. Sprint Duathlon, Heren/Dames Overall
Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.