Parcours

Sprint

De Open Sprint is een snelle, flitsende afstand voor ieder wat wils. Of je nu een ervaren atleet bent in voorbereiding op een Long Distance, of een beginnende triatleet die voor het eerst met een triathlon meedoet: in deze afstand kun je echt je ei kwijt. Afzien en genieten gaan hand in hand. Geniet van de prachtige omgeving die Almere te bieden heeft. Race door DUIN, de jongste wijk van Almere, over de dijk en langs uitzichten over het IJmeer, Markermeer en de achterliggende polder.

Swim

750 meter

Het zwemparcours bestaat uit één ronde van 750 meter. Vanaf het zandstrandje ren je het IJmeer in om vervolgens via een duidelijk met boeien aangegeven route terug te keren op hetzelfde strandje. Via dit strandje loop je direct door naar de wisselzone.

Bike

20 KM

De 20 kilometer wordt volledig op de voor Almere zo typerende dijken gereden. Je rijdt een autovrij parcours van tien kilometer heen en tien kilometer terug. Deze ronde van twintig kilometer rijd je dus één keer. Aan de ene kant kijk je uit over het prachtige IJmeer en Markermeer, aan de andere kant heb je uitzicht over de polder en een andere wijk van Almere: de Noorderplassen.

Run

5 KM

Het looponderdeel start ter hoogte van de Marinahaven. Via een klein stukje off-road vervolg je je weg door de prachtige nieuwbouwwijk DUIN. Uiteindelijk loop je richting de dijk terug om daar uiteindelijk via de Marinahaven de tweede ronde in te gaan. Je loopt in totaal twee rondes van 2.5 kilometer.

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.