Parcours

Sprint

De Open Sprint is een snelle, flitsende afstand voor ieder wat wils. Of je nu een ervaren atleet bent in voorbereiding op een Long Distance, of een beginnende triatleet die voor het eerst met een triathlon meedoet: in deze afstand kun je echt je ei kwijt. Afzien en genieten gaan hand in hand. Geniet van de prachtige omgeving die Almere te bieden heeft. Race door Almere Haven, een plek die triathlon ademt, over de dijk en langs uitzichten over het Gooimeer en de achterliggende wijk Overgooi.

Swim

750 meter

Het zwemparcours bestaat uit een ronde van 750 meter. Vanuit het water vindt een zwemstart plaats en zwem je een mooie lus in het Gooimeer. Vanzelfsprekend is de route mooi en duidelijk uitgezet met boeien.

Bike

20 KM

De 20 kilometer wordt volledig op de voor Almere zo typerende dijken gereden. Je rijdt een autovrij parcours van vijf kilometer heen en vijf kilometer terug, inclusief een klein lusje door de wijk Overgooi. Deze ronde van tien kilometer rijd je dus twee keer. Aan de ene kant kijk je uit over het prachtige Gooimeer, aan de andere kant heb je uitzicht over de luxe wijk Overgooi.

Run

5 KM

De eerste run – 10 kilometer – start ter hoogte van de Havenkom in Almere Haven. Er is een mooi, snel parcours uitgezet van 2.5 kilometer. Deze ronde, die door de wijk van Haven voert, is snel en op een enkele heuvel na vlak. Je loopt twee rondes van 2.5 kilometer.

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.